MENÜ

Sivasspor'a Fransız forvet!

Sivasspor'da transfer harekatı devam ediyor. Yerli yıldızlarla kadrosunu güçlendiren Kırmızı-Beyazlı ekip, yabancı forvet arayışlarına girmişti. Sivas ekibinin, Fransa'da Caen forması giyen 24 yaşındaki forvet Fode Koita ile prensipte anlaştığı öğrenildi.

Sivasspor'a Fransız forvet!

Sergen Yalçın yönetiminde yeni sezona iddialı bir şekilde hazırlanan Sivasspor, daha önce Orhan Gülle, Erkan Kaş ve Hakan Özmert gibi yerli yıldızlarla anlaşmıştı.

Yabancı transferinde de harekete geçen Kırmızı-Beyazlı ekip, Parma’nın yıldız kalecisi Antonio Mirante ile görüşmelere devam ediyordu.

Dün başkan Mecnun Otyakmaz’dan transfer politikaları ile açıklama geldi ve başkan, “Yunan bir kaleci ve Fransa Ligi’nden bir forvet ile prensip anlaşmasına vardık, bugün yarın imzaları atacağız” dedi. İşte bu oyuncunun ismi belli oldu.

Otyakmaz’ın belirttiği futbolcunun Caen’de forma giyen Fode-Koita olduğu öğrenildi. Futbolcuyla prensip anlaşmasına varıldığı ve yakın zamanda Sivas’a gelmeye hazırlandığı da gelen haberler arasında. Otyakmaz’ın bahsettiği Yunan kalecinin de taraftarlar arasında heyecan yaratacak bir isim olduğu belirtildi.

Uzun boyuna rağmen oldukça hızlı

Tam adı Bengali Fode-Koita olan Gine asıllı Fransız futbolcu, 1.86 boyunda ve forvetin yanı sıra sağ kanatta da forma giyebiliyor. Ligue 1’de geçen sezon 22 maçta oynayan ve 1.800 dakika süre alan 24 yaşındaki futbolcu, 3 gol atıp 2 de asist yapmıştı. Başarılı forvetin, uzun boyuna rağmen hızı, en dikkat çeken özelliği olarak göze çarpıyor.

Ömer Necati Albayrak

Haberin Devamı
YORUM YAZ