MENÜ

Fransa'da heyecan başlıyor

Yol bisikletinin en önemli yarışı Fransa Bisiklet Turu'nun 102.'si bugün Hollanda'nın Utrecht kentinde başlayacak. 3 bin 360 kilometrenin kat edileceği 21 etaplık yarışta sarı mayo mücadelesinin; son şampiyon Nibali, Froome, Contador ve Quintana arasında geçmesi bekleniyor

Fransa'da heyecan başlıyor

İtalya Bisiklet Turu ve İspanya Bisiklet Turu ile yol bisikleti sezonunun ‘büyük turu diye adlandırılan en önemli üç yarışından biri olan, 1903’ten bu yana düzenlenmesinden dolayı turların en eski ve prestijlisi kabul edilen Fransa Bisiklet Turu, bu yıl 4-26 Temmuz tarihlerinde 102. kez organize edilecek.

Turun startı 21. kez farklı bir ülkeden verilecek. Hollanda’nın Utrecht kentindeki bireysel zamana karşı etabıyla başlayacak ve 23 gün sürecek 3 bin 360 kilometrelik mücadele 9 düzlük, 3 tepe, 7 dağ (5’i zirve finişi), bir ferdi, bir de takım zamana karşı olmak üzere 21 etaptan oluşacak.

Contador tarihe geçmek istiyor

Fransa’da 1900 yılında kurulan L’Auto gazetesinin basıldığı kağıdın renginden dolayı 1919’dan beri genel klasman liderine verilen ‘sarı mayo’ için Astana takımından Vincenzo Nibali, Tinkoff-Saxo’dan Alberto Contador, Sky Takımı’ndan Chris Froome ve Movistar’dan Nairo Quintana’nın yarışması bekleniyor.

Son 5 yıldır birinci olamadığı Fransa Bisiklet Turu’nu yeniden kazanıp kendini ispatlamak isteyen Alberto Contador, sarı mayoyu son etaba kadar taşıması halinde ‘aynı anda 3 büyük turun şampiyonu’ unvanını ele geçirecek. Contador, 2007 ve 2009’dan sonra Fransa’da 3. şampiyonluğunu elde ederek, Merckx, Hinault, Indurain, Anquetil, Thys, Bobet ve LeMond gibi unutulmaz isimlerin ardından bunu başaran 8. isim olmak istiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ