MENÜ

Arda Turan çılgınlığı!

İspanya'da bu aralar moda Arda Turan! Barça Teknik Direktörü Luis Enrique'nin, gazetelerin manşetlerini süsleyen Türk yıldızı, ısrarla istediği yazılırken, taraftarlar da onu Katalan ekibinin formasıyla görmek istiyor.

Arda Turan çılgınlığı!

Atletico Madrid’le yollarını ayırması beklenen Arda Turan’ın geleceğinin nasıl bir hal alacağı büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda.

Dün özellikle Barcelona’ya yakınlığı ile bilinen gazeteler, Arda’yı manşetlerine taşıdı. 28 yaşındaki oyuncuyu seçim kozu olarak gösteren başkan adaylarından Bartomeu’nun, Arda ile anlaşmasına rağmen transferin resmiyet kazanması olayını seçimlerden sonrasına bıraktığı konuşuluyor. Yani her şeyin 18 Temmuz’daki seçimlerden sonra netlik kazanacağı ifade ediliyor. Ünlü spor gazetesi Marca’da ise Atletico’nun, Türk futbolcunun kaderini, önümüzdeki pazartesi günü belirleyeceği vurgulandı.

Karar verilecek

Madrid temsilcisinde yönetimin, yapacağı toplantı sonrasında Arda’yı gönderip göndermeyeceğine karar vereceği belirtildi. Yıldız futbolcuyla ilgili yapılan haberlerde de Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique’nin onu ısrarla istediği ve transferin bir an önce bitirilmesini talep ettiği ifade ediliyor. Yapılan anketlerde de taraftarlara, “Barceleno, Arda’nın transferine ihtiyaç duyuyor mu?” diye soruldu. Ankete katılanların yüzde 67.3’ü bu soruya ‘Evet’ cevabını verirken, yüzde 32.7’si ise ‘Hayır’ şıkkını işaretledi.

Cadena Ser’e göre İngiltere

İspanya’nın önemli radyolarından Cadena Ser, Arda Turan’ın, Barcelona’ya transferinin 18 Temmuz’daki başkanlık seçimi sebebiyle durdurulduğunu belirtilirken, oyuncunun bunun üzerine tercihini İngiltere Premier Ligi’nden yana kullanacağını öne sürdü. Haberde, Arda’nın geleceğinin 8 Temmuz’a kadar netleşeceği ve ya Chelsea’ye ya da Manchester United’a gideceği iddia edildi.

İniesta’nın yerini alacak

Arda Turan’ın, Barcelona’ya transferinin düşünülmesinde en büyük sebebin, Andres İniesta’nın yerini doldurabilecek kapasitede olması gösteriliyor. Barça’nın kilit isimlerinden biri olan ve 32 yaşındaki İniesta’nın 1-2 sezon daha aynı seviyede oynayacağı ve ardından onun yerine ilk tercihin 28 yaşındaki Arda olacağı ifade ediliyor. Türk futbolcunun tekniği ve oyun zekasıyla, Barça’nın sistemine ayak uyduracağı belirtiliyor.

Barça’ya hep hayran!

Arda Turan, daha önce verdiği röportajlarda Barcelona’ya ve Lionel Messi’ye olan hayranlığını çekinmeden dile getirmişti. Barça için “Bu dünyanın en iyi takımı. Harika top oynuyorlar” diyen Arda, Messi için ise “Messi, bu dünyadan değil, bir uzaylı. Benim için futbol tarihinin en iyi oyuncusu. Maradona ile aynı düzeyde olduğunu ve tek eksiğinin Dünya Kupası olduğunu düşünüyorum” demişti.

İspanyol basını ne yazdı?

EL MUNDO: “Arda ertelendi. Barcelona yönetimi, yeni başkan seçilene kadar oyuncunun transfer kararını iptal etti. Katalan ekibi, Atletico Madrid ve oyuncuyla anlaşmaya vardı. Ancak Premier Lig kulüpleri de gelişmeleri yakından takip ediyor.”

SPORT: “Arda Turan’ın gelişi merakla bekleniyor. Teknik direktör Luis Enrique, bu oyuncuyu kadrosunda görmekte kararlı. Barcelona’nın, seçim sebebiyle transferde yavaşlaması, Arda’yı kaybetme ihtimalini ortaya çıkarıyor. Kararın en yakın zamanda verilmesi bekleniyor.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ