MENÜ

İşte Barça, işte Arda!

Avrupa'nın devlerinin peşinden koştuğu Arda Turan, Barcelona'ya imza atıyor. Günler süren görüşmeler sonunda Katalan ekibi, Atletico Madrid ile 35 milyon Euro bonservis bedeli konusunda anlaştı. Yıldız futbolcunun Barça'dan alacağı ücret ise 8 milyon Euro.

İşte Barça, işte Arda!

Atletico Madrid’le yollarını ayırması beklenen ve transferi adeta arapsaçına dönen Arda Turan’ın Barcelona ile anlaştığı öğrenildi.

İspanya’nın önde gelen gazeteleri milli futbolcu hakkında, Katalanlar’a imza attığına dair iddialar ortaya atmıştı. Edinilen bilgi sonrası gerçekler ortaya çıktı ve yıldız oyuncunun kesin olarak Barça’ya gittiği bilgisine ulaşıldı. Arda’nın Bordo-Mavili kulüpten, yıllık 8 milyon Euro (Yaklaşık 24 milyon TL) ücret alacağı da gelen detaylar arasında. Daha önce Barcelona’nın transfer yasağı olması, Arda’nın Katalan ekibini tercih etmeyeceği yönünde yorumlanıyordu. Geçtiğimiz gün açıklama yapan Menacer Ahmet Bulut ise, transferin cuma (bugün) açıklanacağını söylemişti.

10 orandan 1.50’ye!

Bahis şirketlerinde, Arda için Manchester United, Barcelona, Chelsea, PSG gibi dünya devlerinden birine transfer olur bahsi açılmıştı. 1 hafta önce “Arda, Barcelona’ya gider” oranı 10 iken, 1 hafta sonra bu oranın 1.50’ye düşmesi transferin gerçekleştiğinin büyük bir kanıtı olarak yorumlandı. Öte yandan Arda’nın Barcelona’ya imza attığı için kutlama yaptığı ileri sürülmüştü. Arda, Twitter adresinden “Medya organlarında, transfer kutlaması yaptığıma ilişkin çıkan haberler doğru değil. Tatil yapıyorum ve dinleniyorum” ifadelerini kullandı.

‘İmza 18 Temmuz’da’

Uzun süren görüşmeler sonrası Barcelona’yla anlaşan ve imza atması beklenen Arda Turan için iddialar dinmek bilmiyor. İspanya’nın ünlü internet sitelerinden Cadena Ser’e göre, başkanlık seçimine gitmeye hazırlanan Barcelona Arda Turan’ın takıma kazandırılmasını şimdilik askıya aldı. Site, Katalan ekibinin transferi yeni yönetim kurulunun seçileceği 18 Temmuz’a bıraktığını yazdı. Ancak bu iddialara rağmen Arda’nın Barcelona’ya transferinin bugün açıklanması ve resmiyet kazanması bekleniyor.

Okan Çellik

Haberin Devamı
YORUM YAZ