MENÜ

Güreşte deprem!

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, dün sabah İstanbul'da erken saatlerde yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi.

Güreşte deprem!

Toplantıda son iki yılı başarılarla dolu Türk güreşinin teknik ekipleri ve antrenörleri hakkında şok bir karar alındı. Son iki yıldır Türk Güreşinde tarih yazan Bayanlar A Milli ve Genç Milli, Serbest stil Erkek A Milli ve Gençler Grekoromen stil milli takım teknik direktörleri ve antrenörleri ödüllendirme beklerken, görevlerinden alındılar. Başkan Musa Aydın’ın görevlerinden alınanların yerine ilerleyen günlerde yeni isimleri atayacağı öğrenilirken, bu karar güreş camiasında şaşkınlık yarattı.

Bu toplantıda alınan karar ile Bayanlar A-Milli ve Genç Milli, Serbest Erkekler A-Milli ve Gençler Grekoromen Milli takım teknik direktörleri ve antrenörlerini herhangi bir mazeret gösterilmeden görevlerinden aldılar.

25 YILLIK BAŞARIYI YAKALADILAR, YİNE DE GİTTİLER

Serbest A Milli Takımı 2014 yılı Dünya Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanmıştı. 25 yıl aradan sonra ilk defa bir Avrupa Şampiyonası’nda 5 madalya kazanarak tarih yazan A-Milliler Avrupa Şampiyonası’nda 1 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak takım halinde 3. oldular. Bu başarılara rağmen, Serbest A-Milli takım teknik direktörü Necmi Gençalp, Antrenörler Efrahim Kahraman, Abdullah Çakman ve Nasrullah Baysal da federasyon yönetimi tarafından görevlerinden alındılar.

BAŞARILI OLMALARI GÖREVLERİNDEN ALINMALARINI ENGELLEMEDİ

Grekoromen Genç Milli takım teknik ekibi de görevlerinden alındılar. Mahmut Altay, Cengiz Papağan, Yücel Ünsal, Hüseyin Akburu, Y. Emre Çömlekçioğlu da yönetim tarafından görevlerinden alınan isimler oldu. Gençler Grekoromen Milli takımı son üç yılda, Dünya, Avrupa ve Özel Turnuvalarda sayısız başarılara imza atarken, 1 Dünya ve 1 Avrupa 4.’lüğü, 1’de Avrupa 2.’liği kazanmıştı.

İLKLERİ BAŞARDILAR AMA GÖREVLERİNDEN OLDULAR


Bayanlarda ise Türk spor tarihinde ilkleri başaran teknik kadro ve antrenörler de görevlerinden alındı.

Yıllarca Bayan güreşinde madalya kazanamayan Türk Milli takımı tarihinde ilk defa bir Dünya Şampiyonası’nda madalya çıkarırken, takım halinde 2 Avrupa 3.’lüğü, 1 Dünya 4.’lüğü kazanarak güreş tarihine giren ekip de görevinden oldu. Teknik direktör Ertuğrul Aydoğdu, antrenörler Abdullah Aykaç, Fatih Yerli ve Dilek Atakol da görevlerinden alındı.

KARAR SPORCULARI ETKİLER


Görevlerinden alındıkları kendilerine tebliğ edilen ve herhangi bir açıklama yapılmadan alınan isimler ise, alınan kararın sayın başkan Musa Aydın’ın tasarrufunda olduğunu belirtilerek, "Dünya Şampiyonası ve Olimpiyatlar öncesi yapılmasının, sporcuları etkileyebileceği görüşünde birleştiler.

Öte yandan teknik direktörler ve antrenörlerden bazı isimlerin, ilerleyen günlerde basın açıklaması yapacakları öğrenildi. Görevlerinden alınan bazı teknik adamlar ise, kendi internet hesaplarından istifa dilekçelerini paylaşması dikkat çekti."

Ercan Ata - DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ