MENÜ

Fenerbahçe Ülker, Antic'e imza attırdı

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, yeni transferi Makedon basketbolcu Pero Antic'le 2+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe Ülker, Antic'e imza attırdı

Ülker Sports Arena’da düzenlenen imza törenine yeni transfer Antic’in yanı sıra sarı-lacivertli kulübün yönetim kurulu üyesi İsfendiyar Zülfikari ve
Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Ömer Onan katıldı.

Antic, Fenerbahçe Ülker’e transferinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Fenerbahçe Ülker’e transfer olmak onur verici. Sorumluluk almaya hazırım. En büyük hedefler için çalışıp, her şeyimi vereceğim" dedi.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi’nden (NBA) ayrılıp tekrar Avrupa basketboluna dönmesini de değerlendiren Antic, "Büyük hedefleri olan yerlere gelmeyi severim. Obradovic bana planlarını anlattı ve reddedemedim. Makedonya’ya aileme de yaklaştım. Büyük hedefler ve kupalar istediğim için Fenerbahçe Ülker’i tercih ettim" ifadelerini kullandı.

İyi bir savunmacı ve ribaundcu olduğunu vurgulayan Antic, uzun bir oyuncu olmasına rağmen dış şutlar kullanmayı da sevdiğini aktardı.

Yeni sezonda Fenerbahçe Ülker’de 12 numaralı formayı giyecek Antic, bu numaranın sarı-lacivertli taraftarlar için öneminin sorulması üzerine, "Taraftar için anlamını bilmiyordum. Çok mutlu oldum. Avrupa’da hep 12 numara giydim. Taraftarlar bizim için çok önemli. Zaten ABD’de de bu ortamı özlüyordum" şeklinde konuştu.

Zülfikari: "Şahsi fikrim Ülker ismiyle devam etmek"

Sarı-laciverli kulübün yönetim kurulu üyesi İsfendiyar Zülfikari, Ülker’le sponsorluk anlaşmasının sona ermesine rağmen kendi fikrinin "Fenerbahçe Ülker" ismiyle devam etmek olduğunu dile getirdi.

Zülfikari, "Seneye Fenerbahçe Ülker ismiyle mi devam edeceksiniz?" sorusu üzerine, "Yönetim kurulunda bu konuyu henüz değerlendirmedik. Ülker ailesine desteklerinden dolayı minnettarız. Şahsi fikrim, Ülker isminin takımla kalması yönündedir. Bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz" cevabını verdi.

Transfer çalışmaları hakkında

Fenerbahçe Ülker Takım Menajeri Onan, transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dixon’ın transferi durumunda Emir Preldzic’in devşirme oyuncu statüsünden çıkabileceğini belirten Onan, "Yönetmelik çok açık. Sadece bir devşirme oyuncu oynatabiliyorsunuz. Diğer oyuncular yabancı statüsünde oynuyor. Her şey netleşmedi. Netleşince daha kolay konuşabiliriz. Preldzic ile iki yıllık kontratımız daha var. Nihai karar verilmedi. 10-15 gün içinde her şey netleşir" değerlendirmesinde bulundu.

Medyada Oğuz Savaş ve Serhat Çetin’in takımdan ayrılacağına dair çıkan haberlerin sorulması üzerine Onan, "Süre almadığı için mutsuz olan oyuncular var. Onlarla da konuşuyoruz. Bazı oyuncularımızı kiralık verebiliriz ya da yollarımızı ayırabiliriz" dedi.

THY Avrupa Ligi’nde Dörtlü Final için yola çıktıklarını ve bu yolda taraftarın desteğine ihtiyaçları olduğunu belirten Onan, "Dörtlü Final’e oynayanlar arasında en ucuza biz bilet satıyoruz. Fiyatlarımız çok düşük. Seyircimizin her maça gelerek bize destek vermesini istiyoruz. Hedefimiz yine Dörtlü Final" diye konuştu.

Ömer Onan, Antic’in transferinin önemli olduğunu vurgulayarak, aktif basketbol hayatında Makedon oyuncunun kendisini çok zorladığını kaydetti.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ