MENÜ

Adam Walker boğazda kulaç atacak

TMOK tarafından bu sene 26 Temmuz'da düzenlenecek Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu, ünlü İngiliz açık deniz yüzücüsü Adam Walker olacak.

Adam Walker boğazda kulaç atacak

24 Temmuz’da gerçekleştirilecek basın toplantısı ile etkinliğe start verecek olan Adam Walker, 25 Temmuz'da İstanbul Boğazı Kuruçeşme’de özel bir yüzme gösterisi yapacak ve 26 Temmuz Pazar günü Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yarışı'nda da 6,5 kilometrelik zorlu parkurda yüzecek.

Yarışın bu sene en dikkat çekici ve sürpriz ismi, dünyanın en zorlu yedi okyanus geçişinde başarıyla kulaç atan ilk İngiliz yüzücü olan Adam Walker olacak. Dünyada bu başarılı sonuca ulaşan altı sporcudan biri olan Walker, geçtiğimiz yıl Yeni Zelanda’nın soğuk sularında düzenlenen Ocean’s Seven Yüzme Maratonu esnasında 180 cm’lik bir köpek balığı ile burun buruna gelmişti. O sırada 10 tane yunus Walker’in etrafını sarıp, adeta ünlü yüzücüyü abluka altına alarak köpek balığını oradan uzaklaştırmış ve yüzücüye yaklaşık bir saat eşlik etmişti. Walker bu yarışta Cook Körfezi’ni 8,5 saatte geçmişti.

Adam Walker geçen sene Dünya Açık Su Yüzme Derneği (WOWSA) tarafından da ‘Dünyanın En iyi Açık Su Yüzücüsü’ adayı gösterilmişti.

İstanbul Boğazı'nda Bin 800 Kişi Kulaç Atacak

Yarış kapsamında Türk ve yabancı olmak üzere toplam bin 800'ü aşkın yüzücü Boğaz'ın serin sularında mücadele edecek.

Yüzücüler, 26 Temmuz Pazar günü saat 10.00'da Anadolu Yakası'ndaki Kanlıca Vapur İskelesi'nden İstanbul Boğazı'na atlayacak, Yarış, Avrupa Yakası'ndaki Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı Rıhtımı'nda sona erecek. Yüzme yarışı sonucunda dereceye girenler genel, yaş ve engelli klasmanlarında ödüllerini alacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ