MENÜ

"Yanal ile dostane ayrıldık"

Trabzonspor Kulübü Sportif Direktörü Süleyman Hurma, teknik direktör Ersun Yanal ile dün kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve kendilerinin görüştüğünü, yollarını dostane şekilde ayırma kararı aldıklarını söyledi.

"Yanal ile dostane ayrıldık"

Hurma, Kamerunlu futbolcu M’bia ile yapılan imza töreninde basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Mbia’nın imza parası konusunda spekülasyonlar olduğu şeklindeki iddiaları cevaplayan Hurma, "Burası büyük bir kulüp. Dedikoduyla iş yapmak mümkün değil. Bizi küçültür o tip şeylere cevap vermek. KAP’a Trabzonspor Kulübü, oyuncuyla hangi miktarlarda anlaştığını bildirdi. O miktarlar neyse doğruları odur" ifadesini kullandı.

Hurma, Ersun Yanal ile yollarının ayrıldığını belirterek, "Ersun hocam ile dün sayın başkanımız ve bizler görüşme yaptık. Çok dostane şekilde ayrılma kararı aldık. Prosedürler bugün halledilecek. Kendisine, Trabzonspor Kulübü’ne verdiği değerli emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizdeki önemli ve değerli teknik adamlardan bir tanesi" diye konuştu.

"Henüz bir hocayla anlaşmadık"

Henüz bir teknik adamla anlaşmadıklarını ifade eden Hurma, şunları kaydetti:
"Hoca konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Mümkün olduğunca çabuk, iyi bir teknik adamla, Trabzonspor’u başarıya götüreceğini umduğumuz bir teknik adamla mutlaka anlaşacağız. Hocamızla dostane şekilde ayrıldık. Tazminat söz konusu değil. Herhangi bir talebi olmadı. Sadece hakedişi ve makul olan bir miktar para kendisine verilecek."

Hurma, geçen sezon takımda kiralık olarak forma giyen kaleci Hakan Arıkan’ın transferi konusunda ise "Hakan ve Kayserispor’la anlaştık. Bugün de kontrat imzalayacağız" dedi.

"Constant gibi kadro dışı kalan oyuncular Ersun Yanal’ın gidişiyle kampa davet edilecek mi" şeklindeki soruya ise Hurma, "Trabzonspor’un sözleşmeli bütün oyuncuları teknik kadronun istemesi halinde kampa götürülecek. Buna adı geçen oyuncu arkadaşlar da dahil. Yeni gelecek teknik direktörümüzle de mutlaka bir toplantı yapıp bütün oyuncuları özellikle ben görmek istiyorum. Mümkün olduğu kadar hepsine tekrar bir şans vermeyi arzu ediyorum. Oyuncu kaybetmek gibi bir lüksümüz söz konusu değil şu anda" cevabını verdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ