MENÜ

Podolski günlüğü

Galatasaraylı taraftarların transferi için artık geri sayıma geçtiği Lukas Podolski, Türkiye hayatına yavaş yavaş ısınıyor. Tecrübeli futbolcu, dün çay ve ekmekle yaptığı kahvaltının fotoğrafını, sosyal medya hesabından Türkçe bir mesajla paylaştı.

Podolski günlüğü

Podolski-Galatasaray flörtünde mutlu sona doğru...

Sarı-Kırmızılı taraftarların resmi imza atacağı günü heyecanla beklediği Alman golcü, tatiline Antalya’da devam ediyor. Tecrübeli oyuncu, dün sabah saatlerinde çay ve ekmekle yaptığı kahvaltının fotoğrafını, Türkçe bir mesajla sosyal medya hesabından paylaştı. Podolski fotoğrafa, “Ekmek ve çay ile kahvaltı keyfi yapıyorum” yazarken, taraftarlar bu kareye binlerce yorum yaptı. Peki yıldız futbolcunun transferinde son durum ne? İşte Podolski günlüğü...


Podolski'ye Sneijder tarifesi!
Arsene Wenger cephesi


Arsenal’in teknik patronu Arsene Wenger, yeni sezonda Lukas Podolski ile çalışmak istemiyor. Bunu öğrencisine de ileten Wenger, “Eğer ilk 11 istiyorsan, Arsenal’de bunu yakalaman çok zor. Eğer kulübede olmak istersen, iyi bir alternatif olabilirsin. Aksi takdirde başka bir yere gitmeni tavsiye ederim” dedi.

Joachim Löw cephesi


Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, EURO 2016’da Lukas Podolski’yi mutlaka kadrosunda görmek istiyor. Ancak bunun için düzenli oynayacağı üst düzey bir takıma gitmesini istiyor. Konuyla ilgili görüşünü de tecrübeli futbolcuya bildirdi. Löw, öğrencisine adres olarak Galatasaray’ı gösterdi.

Sözleşme durumu


Sezonun ikinci yarısını İnter’de kiralık olarak geçiren Podolski’nin, 30 Haziran’a kadar İtalyan kulübüyle sözleşmesi bulunuyordu. Bu kontratın bitmesiyle, deneyimli futbolcu resmen Arsenal’e dönmüş oldu. İngiliz kulübüyle 1 yıl daha kontratı bulunan Podolski, tarafların anlaşması durumunda istediği an imzayı atabilir.

Kaç para alacak?

Galatasaray’ın ilk etapta önerdiği yıllık net 3 milyon Euro, Podolski tarafından kabul edildi. Bonuslarla ve maç başılarla birlikte bu rakam 3.5 milyon Euro’ya çıkabilir. Bununla birlikte Arsenal’le de muhtemelen 3.5 milyon Euro civarında bir bonservis bedeli karşılığında anlaşma sağlanacak.

Şimdi ne yapıyor?


Kemer’deki otelde Sarı-Kırmızılı yöneticilerin finanse ettiği tatiline devam ediyor. Aslında bu hem ziyaret hem de ticaret tadında bir tatil. Podolski burada bir yandan sezonun yorgunluğunu atarken, diğer taraftan İnter’le olan kiralık sözleşmesinin bitmesini bekliyordu. Şimdi de imza için kulüplerin anlaşmasını bekliyor.

Nerede oynayacak?


Yeni sezonda 4-2-3-1 düzeniyle takımını sahaya sürmek isteyen Hamza Hamzaoğlu, Podolski’ye sol ön tarafta görev verecek. Sneijder’in forvet arkasındaki yeri garanti. Yeni bir golcü daha alınırsa, Burak ön taraftaki yerini kaybedip, sağ açığa geçebilir. Aksi halde şu anki tabloya göre ileride Burak, sağda Yasin olacak.

Satışlar patlayacak


Başkan Dursun Özbek’in yıldız transferi vaadi doğrultusunda alınacak olan Podolski’nin gelişiyle, forma ve ürün satışlarının da patlaması hedefleniyor. Böylece oyuncunun maliyetinin bir kısmı çıkarılabilir diye düşünülüyor. Ayrıca transfer sezonunun başladığı günden beri oluşan negatif hava da, bu sayede dağıtılacak.

Metin Karabaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ