MENÜ

"Luka Milivojevic, Pereira'nın adamı!"

Yunanlı spor yazarı Antonis Oikonomidis, Fener'in gündemindeki Luka Milivojevic'i yorumladı.

"Luka Milivojevic, Pereira'nın adamı!"

Milivojevic, Olympiakos’un, Atletico’yu yendiği maçta 16 km. koşunca insanlar gözlerine inanamamıştı. Pereira da ondan hiç vazgeçmedi. Dikkat çeken özellikleri ise pres yapması, yorulmadan koşması, topu oyuna sokması ve sert şutları...

Tarih 16 Eylül 2014. Olympiakos, geçen sezon Şampiyonlar Ligi grup ilk maçında sahasında İspanyol devi Atletico Madrid’i konuk etmişti. Kimse, Yunan ekibinden ve Luka Milivojevic’ten böyle bir performans beklemiyordu. Olympiakos, taraftarı önünde Atletico’yu 3-2 mağlup etti. İstatistiklere bakıldığında ise insanlar gözlerine inanamamıştı. Milivojevic, 90 dakika forma giydiği maçı 16 kilometre koşarak tamamlamıştı. Evet 16 km! İnanılmazdı. Benfica’nın yolunu tutan Andreas Samaris’in yerini alan Sırp orta saha oyuncusu, kendisini taraftara tanıtmış ve şüpheli bakışları üzerinden silmişti.

Kapasitesini gösterdi

Belçika ekibi Anderlecht’ten kiralık olarak takıma katıldığında pek ilgi gösterilmemişti ama Atletico maçı, onun kapasitesini göstermesi açısından çok önemliydi. Ondan takımın 10 numarası olmasını beklemek yanlış olur. Ancak savunmaya dönük bir orta saha oyuncusu arıyorsanız, Milivojevic doğru isim. Rakibine pres yapıyor, adeta bir kediyi kovalayan köpek gibi durmadan koşuyor ve stoperlerden topu alıp, oyuna sokabiliyor. Bunlar, Luka Milivojevic’in karakteristik oyun özellikleri. Bunun yanı sıra rakip kaleye çok sert şutlar da atabiliyor.

Görev adamı rolü

Geçen sezon iyi oynayınca, bu yaz sonunda Yunan ekibi satın olma opsiyonunu kullanarak 2.3 milyon Euro’ya (Başka kaynaklar da bu rakamın 1.6 milyon Euro olduğunu belirtiyor) onu kadrosuna kattı. Fenerbahçe’nin hocası olan Vitor Pereira, Olympiakos’ta geçen sezon hemen hemen onu her maçta oynattı ve hiç yedek bırakmadı! Güçlü fiziği ve enerjisinin yüksek olması, modern futbol anlayışında, tam da Pereira’nın istediği bir oyuncu tipi. Görev adamı rolünü de en iyi şekilde yerine getiriyor. Transferi halinde, yeni bir kurulum aşamasında olan Fenerbahçe’de önemli bir boşluğu doldurur.

Yunanistan krizi, fırsat oldu!

Olympiakos, Luka Milivojevic’i 9 milyon Euro’dan (27 milyon TL) aşağıya satmak istemiyordu. Bu nedenle Fenerbahçe’nin yaptığı 5 milyon Euro’luk (15 milyon TL) ilk teklif geri çevrildi. Pereira’nın ısrarla Sırp yıldızı istemesi üzerine Sarı-Lacivertliler teklifini 6.5 milyon Euro’ya (19.5 milyon TL) yükseltti. Yunan ekibi ilk etapta bu öneriye de sıcak bakmadı. Ancak Yunanistan’da yaşanan ekonomik krizin iyice derinleşmesi, Olympiakos’un geri adım atmasına neden oldu. Yunan yöneticiler, Fenerbahçe’ye, “Teklifinize olumlu bakıyoruz. Gelin görüşelim” mesajı gönderdi. Terraneo’nun, Nani transferini bitirdikten sonra Yunanistan’a geçip Milivojevic’e imza attırması bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ