MENÜ

Savaş korkusu futbolu da vurdu!

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi önemli kulüplerin Dünya yıldızları ile yaptığı görüşmelerde paradan çok olası bir savaş ihtimalinin sorgulandığı, futbolcuların Türkiye'ye gelmekten endişe duyduğu belirtildi.

Savaş korkusu futbolu da vurdu!

Yeni sezona iddialı kadrolarla girmek için harıl harıl çalışan Süper Lig kulüplerini Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ciddi şekilde etkilemeye başladı.

Özellikle Amerikan medyası ile Avrupa’nın önde gelen basın kuruluşlarının Türkiye’nin her an savaşa girebileceği yönündeki haberlerinin transfer çalışmalarına sekte vurduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi önemli kulüplerin Dünya yıldızları ile yaptığı görüşmelerde paradan çok olası bir savaş ihtimalinin sorgulandığı, futbolcuların Türkiye’ye gelmekten endişe duyduğu belirtildi. İlk iş olarak ligde mücadele eden takımları inceleyen ve Suriye sınırına yakın bulunan deplasmanlara gitmekten çekinen oyuncuları ikna etmenin her geçen gün biraz daha zorlaştığı bildirildi.

Olumsuz imaj

Özellikle geçtiğimiz sezon Rize deplasmanı dönüşü silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe’nin henüz aydınlığa kavuşmayan bu olay nedeniyle transfer çalışmalarında önemli problemlerle karşı karşıya geldiği öğrenildi. Türkiye’yi yeteri kadar güvenli görmeyen ve çıkan olumsuz haberlerden etkilenen bazı oyuncuların bu yüzden pazarlık masasından kalktığı kaydedildi.

Fenerbahçe’nin renklerine kattığı Danimarkalı Simon Kjaer de imza atmadan önce ailesi ile birlikte İstanbul’a gelmiş, yaptığı incelemelerden sonra resmi sözleşme yapmayı kabul etmişti.

Kulüp yöneticileri son dönemlerdeki bu olumsuz imajın parasal sıkıntıların önüne geçtiğinin, transfer çalışmalarının da ister istemez ağır yürüdüğünün altını çizdiler.

Hatırlanacağı üzere, Simon Kjaer ve eşi imza öncesi Türkiye’ye gelerek ortamı görmek istemişti.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ