MENÜ

Şampiyonlar evde kaldı

Altyapıda U14, U15, U17 seviyelerinde kupaya uzanan, ayrıca dünya şampiyonu olan Erdoğdu Lisesi'nden hiçbir oyuncuyu Ersun hoca kampa çağırmadı.

Şampiyonlar evde kaldı

Trabzonspor’da yeni sezon kampının adresi Hollanda olarak netleşirken, bu kampın kadrosuna dair en büyük beklenti takımın genç isimlerindeydi. Her yaş kategorisinde şampiyon olan ve vitrine çıkan Bordo-Mavililer’in gençleri, dört gözle teknik direktör Ersun Yanal’dan gelecek müjdeye kilitlenmişti. Şu an için her ne kadar önceliği yeni sezon transferleri olsa da Yanal’ın en kısa zamanda tüm altyapı takımlarından sorumlu olan meslektaşı Sadi Tekelioğlu ile bir araya gelmesine rağmen, hiçbir genci Hollanda’ya götürmeyi planlamadığı öğrenildi. Özellikle U19 takımında forma giyen ve şimdiden birçok talibi olan futbolcuların kampa davet edilmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Yanal bu davetle hem oyuncuların motivasyonunu artırmanın hem de altyapıdan üst yapıya yıldız kazandırmanın yollarını araması yönünde kilit bir aşamayı takıma kazandıramadı.

MİNİ YORUM [SERHAT DEMİRTAŞ]

Korkma Ersun hoca


Altyapı takımlarının hedefi şampiyonluklar değil, yetiştirdiği değerlerdir. İyi sporcu, iyi insan yetiştirmek, adı üzerinde futbolcularına ‘altyapı’ eğitimini vermektir hedef. Ancak bizim ülkemizde yaş kategorisi ne olursa olsun tüm çocuklarımız ‘yetişme’ imkanı verilmeksizin ‘yarışmaları’ için zorlanıyor. Trabzonspor’da güzel insanlarla yetişen, iyi bir atmosfer ve üzerine bir de başarı var altyapıda. Her yaş kategorisinde üstelik. Kupalar, ülkeye gelen dünya şampiyonlukları... Ne alâkası var şimdi bu kadar hareketlilik arasında diyorsunuz belki. Çok alâkası var. Çünkü bu çocukların hiçbirinden Trabzonspor’un hocası Ersun Yanal’ın haberi yok. Ya da var ama duymazdan, görmezden geliyor. Duysa, görse ve daha da kötüsü görülse belki başına iş çıkaracağını düşünüyor. Elbette hedef şampiyonluk olunca, “Yarışan takımın, şampiyonluk hedefinin içine sokamam” diyebilir Yanal. Fakat bu çocuklar en azından orada olmayı, takım uçağına binmeyi, M’bia ile idman yapmayı, Mehmet’e birşeyler sormayı, Cardozo’nun sırrına vakıf olmayı hak etmişlerdi. Onlar da büyük ihtimalle biliyordur böyle bir takımda ilk 11 şanslarının az olduğunu ama umutları, geleceğe dair beklentileri vardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ