MENÜ

Büyük gün Cuma

Mbia'ya 3 yıllık imza attıran Trabzonspor, diğer yıldızlar için geri sayıma geçti. Philippe Mexes, Papiss Cisse, Nikica Jelavic ve Albin Ekdal'a resmi teklif yapan Bordo-Mavililer cuma gününe kadar olumlu ya da olumsuz yönde cevap alacak.

Büyük gün Cuma

Milan ile sözleşmesi sona eren ve boşa çıkan Philippe Mexes, savunmada alternatifler arasında ilk sırada yer alıyor.

Lyon’dan Bedimo’yla da ilgilenen Karadeniz ekibi bu transferde, Fransız oyuncudan gelecek olan yanıta göre hareket edecek. Deneyimli ve üst düzey maçların havasını iyi bilen 33 yaşındaki oyuncunun, serbest olması Bordo-Mavilileri daha çok iştahlandırıyor. M’Bia’da olduğu gibi imza parasıyla bu işi bitirmeye çalışan Trabzonsporlu yetkililerin cuma günü kesin bir geri dönüş alacağı öğrenildi. Teknik direktör Ersun Yanal’ın geçtiğimiz sezon en çok sorun yaşadığı bölge savunmaydı. Şu an elinde direkt stoper olarak Medjani ve Uğur Demirok bulunan Yanal, Mustafa Akbaş’ın 3 kulvarı da kaldırmayacağı görüşünde. Bu nedenle de Mexes’in transferi olması halinde, 1 savunma oyuncusu daha alınacak.

Cisse’de şartlar zorlanıyor

İngiliz basının geçtiğimiz günlerde yazdığı “Tiote ve Papiss Cisse’yi Trabzonspor istiyor” haberini kulüp kanadı yalanlamadı. Balotelli iddiası dışında diğer isimlerle dolaylı yollardan ilgilendiklerini belirten Sportif Direktör Süleyman Hurma, Cisse’nin imza atması için yoğun mesai harcıyor. 28 yaşındaki orta saha oyuncu Tiote ise Cisse’ye oranla ikinci planda kalıyor. Kulübüyle 2 yıl daha kontratı bulunan Senegalli futbolcunun ortalama 7 milyon Euro bonservis bedeli olduğu konuşuluyor. Kesenin ağzını açan Karadeniz ekibi profesyonellerinin, deneyimli golcüyü maç başı, gol bonusu ve garanti ücret gibi dolgun teklifle ikna etmenin, Newcastle kulübünü ise kıran kırana yapılacak olan pazarlıklar sonucu istedikleri transfere yeşil ışık yaktırmanın planlarını yapıyor.

Nikica Jelavic, Cisse’ye bağlı

Trabzonsporlu yöneticiler Nikica Jelavic ile her konuda el sıkıştı. Hatta sunulan kontrat şartlarının bile kabul edildiği öğrenildi. Fakat teknik direktör Ersun Yanal’ın hücum hattındaki ilk tercihi Papiss Demba Cisse. Newcastle kanadından cuma günü gelecek olan karara göre, Jelavic isminin en yakın zamanda açıklanması bekleniyor. Hull City’nin Premier Lig’den düşmesinin ardından Bosnalı futbolcu, takımdan ayrılacağını ifade etmişti.

Albin Ekdal’da ihtimaller azalıyor

Orta sahanın ortasına da takviye yapacak olan Trabzonspor’un transfer listesine Albin Ekdal üst sıralardan girmişti. İsveç Milli Takımı’ndan Erkan Zengin’in yakın arkadaşı olan 25 yaşındaki oyuncu, ilk etapta Bordo-Mavililer’in önerdiği yıllık ücreti kabul etmişti. Ardından devreye giren menacerler nedeniyle, kararından vazgeçmiş ve şok bir şekilde fiyat artırımına gitmişti. Serie B’ye düşen Cagliari ile bonservis konusunda büyük oranda el sıkışan yetkililerin, Ekdal’la da son bir görüşme yapacağı gelen haberler arasında.

Haberin Devamı
YORUM YAZ