MENÜ

Atınç: Demba Ba "Git" dedi

Beşiktaş'tan Alman Bundesliga 2 takımlarından Leipzig'e transfer olan Atınç Nukan, açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'tan ayrılmanın kendisi için çok zor olduğunu söyleyen Atınç, "12 yaşında bu kulübe geldim, duygusal anlar yaşadım" dedi.

Atınç: Demba Ba "Git" dedi

İlk olarak transferiyle ilgili olarak konuşan Atınç Nukan, "Heyecanlıyım, tabii ki kendime yeni bir kariyer planlaması çizdim. Yeni bir hayat, mücadele olacak. Başarılı olacağımı düşündüğüm için böyle bir karar verdim. Umarım doğru olur ve başarılı olurum" dedi.

Transferiyle ilgili olarak ilk başta kararsızlık yaşadığının hatırlatılması ve kendisini neyin ikna ettiği sorusuna genç oyuncu, "12 yaşında bu kulübe geldim. 10 yıldır gidip geliyorum. Bu kulübün formasını terletiytiyorum, duygusal anlar yaşadım. Ailemle, menajerim Ahmet Bulut ile oturup konuştuk. Karar vermek çok zor oldu. Umarım hayırlısı olur. Yıllarca alt yapıda oynadım, Mecidiyeköy'den Fulya'ya az yürümedik. Oradan aşağı yürürken A takımda oynamanın hayallerini kurardım" yanıtını verdi.

Alt yapıdan çıkıp a takımda başarılı olmanın çok zor olduğunu söyleyen Atınç, Mustafa Denizli'ye de teşekkür etti ve "Mustafa Hocam 2010 yılında beni A takıma aldı, kariyerimdeki en önemli isimlerden biridir. Bazen gönderilmek istendim, direndim tutundum. Allah'a şükür bana güvenmeyen herkesi utandırdım, utandırmaya devam edeceğim" diye mesaj gönderdi.

"DEMBA BA İLE KONUŞTUM"

"Leipzeg'i araştırdın mı? Seni nasıl ikna ettiler" sorularını 22 yaşındaki oyuncu şu şekilde yanıtladı, "Hoca geldiğinde de kulübün projelerini bana anlattılar.Kendim ve şehir adına araştırmamı kendim de yaptım. Önce beni oraya çağırdılar; ama gitmedim. Hoca buraya gelmek istedi, tabii ki dedim. Buraya geldiğinde kendi projelerinden, bana olan inanç ve güvencinden bahsetti. Ulaşabileceğim noktalardan bahsetti. Potansiyelimi kullanarak daha büyük takımlarda daha iyi yerlere gelebileceğimi söyledi. Kararsızlığımı hocanın buraya gelmesi olumlu yönde etkiledi. Hoca bir kaç yıl içinde Bayern Münih'e kafa tutacak bir takım olmak istediklerini, Şampiyonlar Ligi'ne çıkmak istediklerini söyledi. Demba Ba ile konuştum, "kesinlikle git" dedi. Hoffenheim'de Ragnick'le beraber çalışmışlar. Dünya futboluna çok sayıda ismi kazandırmış bir hoca."

Türkiye'de doğup büyüyen ve Almanya'ya giden belki de ilk transfer olacağı yorumu üzerine başarılı defans oyuncusu, "Bunu aşabileceğimi düşünüyorum. Kendime güvenim sonsuz. Kendine güvenemezsen başarılı olamazsan, çalışkanım, daha çok çalışacağım. Takımıma faydalı olacağım" ifadelerini kullandı.

"ŞENOL GÜNEŞ DESTEK OLDU"

Beşiktaş teknik direktörlüğüne gelen Şenol Güneş'le de konuştuğunu dile getiren Atınç şöyle devam etti, "Şenol Hoca'yla da görüştüm; durumu, teklifi anlattım. "Kulübün durumunu biliyorsun, gitsen de kalsan da seni hep desteklerim. Sana bir şeyler de katacağımı düşünüyorum. Bu kararı kendinin vermesi gerektiğini ve kararının arkasında durmalısın" dedi. Ben de kendi kariyer planlamam açısından duygusal değil, mantıklı bir karar verdim."

İngilizcesinin gayet iyi; fakat Almanca'sının kötü olduğunu dile getiren Atınç, "Hocam, çok acil Almanca öğrenmemi istiyor. Oradaki bağlantılarda bir dil daha bilmek benim için çok daha önemli bir etken" diye konuştu.

"FORMA ŞANSI BULDUĞUMDA KENDİMİ GÖSTERDİM"

Bilic döneminde kiralık gitme durumu olduğu ve Hırvat hoca seni takımda tutmasıyla ilgili olarak da Atınç, "Bilic beni takımda kendi tuttu. Çünkü kampa gidip gitmeyeceğim belli değildi. Benimle ilgili kulüpten bir kaç kişiden haber almış. Beni kampa davet etti. Kamptaki performansım da bana bağlıydı. Kendimi gösterdim ve sonuçta takımda kaldım. Bilic, "Bana bir stoper önerdiler ama ben seni istedim" dedi. Forma şansı bulduğum anlarda daha çok çalıştım ve kendimi daha iyi gösterdim" ifadelerini kullandı.

İdolün kim sorusuna ise Atınç Nukan, "Küçükken Vidic'i çok beğeniyordum. O zaman daha genç ve daha iyiydi. Hep Vidic diyordum. Onun dışında Pique ve Kompany'i söyleyebilirim" yanıtını verdi.

Leipzig Teknik Direktörü Ralf Rangnick'in takımın çok genç ve potansiyelli olduğunu söylediğini dile getiren Atınç Nukan, "Scout ekiplerinin çok iyi bir takım kurduğunu söyledi. Takımda arkadaşlık ve tesislerin çok üst düzeyde olduğunu ve bir aile ortamı yaratmak istediklerini aktardı. Ben de ailemi de oraya götürmek istiyorum. Buradan oraya gitmek hayat standartlarım açısından çok zor alacak diye düşündüm. Ailemin gelmesini ben istedim" diye sözlerini bitirdi.

Kaynak: Ntvspor

Haberin Devamı
YORUM YAZ