MENÜ

Vitor Pereira'nın gözü eski öğrencisinde!

Portekizli teknik adam, Olympiakos'un değişmez isimlerinden olan Luka Milivojevic'in transfer edilmesini istedi. Bunun üzerine Sırp orta saha oyuncusu için 5 milyon Euro'luk (15 milyon TL) teklif sunuldu.

Vitor Pereira'nın gözü eski öğrencisinde!

Fred, Guarin, Hernanes gibi isimlerin gündeme gelmesinin ardından Fenerbahçe orta saha için son olarak rotasını Yunanistan’a kırdı. Vitor Pereira’nın isteğiyle Sarı-Lacivertliler, Luka Milivojevic’i transfer etmek için girişimlere başladı. 24 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz sezon Olympiakos’ta Portekizli teknik adamın değişmezlerinden biri olmuştu.

Pereira, yakından tanıdığı Sırp orta saha oyuncusuna kefil olarak, “Eğer transfer edersek asla pişman olmayız. Büyük bir gelişim gösterdi. Bize katkısı çok olur” raporu verdi. Bunun üzerine yönetim, Olympiakos’a 5 milyon Euro’luk (15 milyon TL) bir teklif sundu. Kapıyı 9 milyon Euro’dan (27 milyon TL) açan Yunan ekibi ise pazarlıklarla 7 milyon Euro’ya (21 milyon TL) kadar indi.

Değerini katladı

Ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan Olympiakos’un istediği ücreti daha da aşağıya çekmesi ve bu transferin bitmesi bekleniyor. Kırmızı-Beyazlılar, geçtiğimiz sezon Anderlecht’ten kiraladığı Milivojevic’i satın alma opsiyonunu kullanarak daha bu ay sadece 1.6 milyon Euro’ya (4.8 milyon TL) kadrosuna katmıştı.
37 maçta 6 gol

Luka Milivojevic, geçtiğimiz sezon Olympiakos’un değişmez oyuncularından biriydi. Mücadeleci yapısı, yüksek fizik gücü ve ikili mücadelelerdeki başarısıyla savunma özellikleriyle ön plana çıkan Milivojevic, hücumda da son derece etkili. Sırp futbolcu geçen sezon 40 maçta 6 gol attı ve 4 asist yaptı.

Jimmy Durmaz da listede

Fenerbahçe’nin gündemine daha önce de gelen Jimmy Durmaz’ın adı bir kez daha Sarı-Lacivertliler ile anılıyor. Olympiakos forması giyen Jimmy için Pereira’nın, “Eğer fiyatı uygunsa, onu da transfer edebiliriz” dediği öğrenildi. Milivojevic için devam eden pazarlıklarda 26 yaşındaki oyuncu için de nabız yoklanacak.

Her iki kanatta da görev yapabilen Türk asıllı İsveçli futbolcu, geçtiğimiz sezon Yunan ekibinde 27 maça çıktı. Bunların çoğunda sonradan oyuna dahil olan Jimmy Durmaz, 5 gol atarken 7 de asist yaptı. Başarılı oyuncunun, kulüplerin anlaşma sağlaması halinde Fenerbahçe’ye gelmeyi çok istediği belirtildi.

Mehmet Demircan

Haberin Devamı
YORUM YAZ