MENÜ

Vitor Pereira'dan Barcelona taktiği

Portekizli hoca, futbolcularına oyun felsefesini anlattı. Pereira, “Topu kaptırdığımız anda geri alana kadar şiddetli pres uygulayacağız” dedi. Bu istek akıllara Barcelona'nın '6 saniye kuralı'nı getirdi

Vitor Pereira'dan Barcelona taktiği

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, dün sabah yapılan idmanın ardından futbolcularıyla bir toplantı düzenledi. Öğrencilerine, önümüzdeki sezon uygulayacakları oyun felsefesini anlattı.

Pereira, “Net bir oyun planım var. Savunmada çok agresif bir takım olacağız. Topu kaptırdığımız anda şiddetli bir pres uygulayıp, geri alana kadar bunu sürdürmemiz ve takım halinde savunma yapmamız bizim vazgeçilmezimiz olacak. Topu kaptırdığımız anda çok hızlı bir reaksiyon göstereceğiz ve topun olduğu bölgeye baskı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Vitor Pereira, hücumda ise bir numaralı kuralın hızlı atağa çıkmak olduğunu söyledi. 46 yaşındaki teknik adam, “Top bize geçer geçmez süratle atağa kalkacağız. Ayrıca çok adamla hücuma çıkacağız” diye konuştu. Pereira, oyuncularına bir de uyarıda bulundu, “Sadece maçlarda değil, idmanlarda da yüzde 100 tempoyla oynamanız gerekiyor” dedi.

‘6 saniye kuralı’ nedir?

Pep Guardiola, 2008 yılında Barcelona’nın başına geçti. Guardiola, ilk iş olarak Katalanlar için geleneksel hale gelen pasa dayalı futbolu bir adım öteye taşıdı. ‘Tiki-taka’ olarak adlandırılan, hızlı tek paslara dayalı oyun anlayışını geliştirdi. Guardiola’lı Barcelona’nın tüm dünyada fırtına gibi estiği bu dönemde bir de gizli bir kuralı vardı: Kaptırılan topun 6 saniyede geri kazanılması. Buna göre, top rakibe geçtiğinde, Barcelonalı oyuncular sahanın hangi bölgesinde olursa olsun bir anda rakibe pres yapıyor. Bu sayede hem rakibin oyun kurması engelleniyor, hem de top geri kazanılıyor.

Yusuf Dursun

Haberin Devamı
YORUM YAZ