MENÜ

Trabzonspor'un bol yıldızlı listesi

Ersun Yanal, sportif direktör Süleyman Hurma ile görüştü ve öncelikli isteklerini aktarıp, “Bunun dışına çıkmayalım” mesajını paylaştı. Listedeki oyuncuların ortak noktası, hepsinin deneyimli ve birkaç mevkide birden forma giyebilen yapıya sahip olması.

Trabzonspor'un bol yıldızlı listesi

Trabzonspor’da yönetim, “Transfere devam” dedi, Mbia ile başlayan hareketliliğin bu hafta içinde tavan yapması bekleniyor... Teknik direktör Ersun Yanal’ın sportif direktör Süleyman Hurma ile yaptığı son görüşmede transferdeki taleplerinin altını net çizgilerle çizdiği ve “Bu listenin dışına çıkmayalım” mesajını ilettiği öğrenildi. Yanal’ın listesindeki oyuncuların ortak özelliği tamamının deneyimli ve sadece bir değil, birkaç bölgede forma giyebilen alternatifli futbolcular olması. Takımın Hollanda’da başlayacak olan ilk etap kampının başına bu futbolcuların en azından 2’sinin yetişmesi planlanıyor.

Philippe Mexes

Ersun Yanal’ın öncelikli oyuncular listesinin başında bulunuyor. Trabzonspor daha önce de birkaç kez Fransız stoper ile temas kurdu ve hiç olumsuz yanıt almadı. Ancak 33 yaşındaki Mexes, son transferini yapacağı ve bonservisi de elinde olduğu için bu kozları sonuna kadar değerlendirmek istiyor. Bordo-Mavililer’in imza parasıyla ikna etmek istediği defansın ortasında her iki bölgede de oynayabilen deneyimli yıldızın en geç cumaya kadar yanıt vereceği bildirildi.

Nikica Jelavic

29 yaşındaki forvet ile de kulübü Hull City ile de her konuda anlaşma sağlandı. Bordo-Mavililer’in İngiliz ekibini 3 milyon Euro’ya (9 milyon TL) ikna ettiği biliniyor. Ancak Trabzonspor’un hâlâ Jelavic’e imza attırmamasının sebebi, diğer forvetlerdeki gelişmeleri bekliyor olması.

Juraj Kucka

28 yaşındaki hücum oyuncusu İtalya’nın Genoa takımında forma giyiyor. Amrabat’ın elden kaçmasından sonra Ersun Yanal’ın orta alanın sol bölgesine düşündüğü isim. Sadece sol açık pozisyonunda değil, orta alanın defansif bölgesinde de kullanılabiliyor. 1 yıl daha sözleşmesi var ve 5 milyon Euro’luk bir bonservis talep edildi. Bu rakam üzerinden Slovak Milli oyuncu için pazarlıklar devam ediyor.

Serdar Aziz

Stopere deneyimli isimler arayan Ersun Yanal’ın listesinde yer alan en genç oyuncu Bursasporlu Serdar Aziz. 24 yaşındaki futbolcunun o listeye girmesinin sebebi ise uzun zamandır Süper Lig’de oynuyor olması ve bu sayede gerekli tecrübeyi kazanması. Bursaspor’un iyi teklifleri değerlendireceğini açıklaması Trabzonspor’u bu noktada bir hayli iştahlandırdı.

Ve diğerleri... Cisse, Bedimo, Silvestre...

Newcastle United’ta iyi bir sezon geçirememiş olmasına rağmen Cisse’nin hem satın alma hem de kişisel maliyeti çok yüksek. Ersun Yanal’ın ihtiyaçlarını da tam manasıyla karşılamıyor. Lyon’un 31 yaşındaki sol beki Bedimo da uzun zamandır görüşülen bir futbolcu. Fransızlar Waris karşılığında takas istedi, Trabzon kabul etmedi. Transferin direkt para üzerinden yürüdüğü vurgulandı. Porto’nun 30 yaşındaki sol kanat oyuncusu Silvestre, Kucka’nın alternatifi. Sezonu Parma’da tamamladı, takımı lig düşürülünce Porto’ya döndü. Bonservis için 4 istendi, temaslar sürüyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ