MENÜ

Sloukas tamam Datome sırada

Fenerbahçe, basketbolda Dixon'ın ardından dün de Sloukas ile 3 senelik sözleşme imzalandı. Şimdi hedefte Luigi Datome var.

Sloukas tamam  Datome sırada

Futbolda transfer piyasasına hızlı bir giriş yapan Sarı-Lacivertliler, basketbolda da fırtına gibi esiyor. İlk transferini Karşıyakalı Bobby Dixon ile yapan Fenerbahçe, dün bir bomba daha patlattı. Kulübün resmi internet sitesinden, daha önce prensip anlaşmasına varılan Olympiakos’lu Kostas Sloukas ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı açıklandı.

Sarı-Lacivertliler, 25 yaşındaki oyun kurucunun ardından bir bomba daha patlatmaya hazırlanıyor. Sıradaki hedef Luigi Datome. NBA’de Boston Celtics forması giyen 27 yaşındaki kısa forvet için çalışmalar başladı. NBA’de umduğunu bulamayan İtalyan yıldız, Avrupa’ya dönmek istiyor. 2013 yılında İtalya Ligi’nin en değerli oyuncusu seçilen Datome’nin transferinin kısa süre içerisinde sonuçlanması bekleniyor.

Hırslı, atlet keskin şutör
(Gökhan German)

Fenerbahçe, Sloukas’tan sonra, Bjelica’nın yerini doldurmaya çalışıyor. En büyük aday İtalyan Luigi Datome... NBA’de istediği dakikaları bulamayan Datome’nin en önemli özelliği oyunun iki yönünü de çok agresif oynaması, pozisyonuna göre çok hızlı ve çabuk olması ve üç sayı çizgisinin gerisinden yüksek yüzdeyle şut atması...

Bjelica kadar saha görüşü ve oyun zekası yok belki ama bunu hırsı ve atletizmi ile kapatabiliyor. Vesely’i çok seven Fenerbahçe taraftarının gönlünü çabuk kazanabilecek karakterde bir oyuncu. Oyun kurucu yokluğunda Bjelica’nın organizasyon yeteneğine çok ihtiyaç duyuluyordu. Sırp forvet adeta ikinci bir oyun kurucu gibiydi. Datome’nin bu özellikleri eksik ama Sloukas ve Dixon’ın gelmesiyle, uzunların organizasyonuna ihtiyaç duyulmayabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ