MENÜ

Ölü yatırım!

Bruma'nın Cim-Bom'a maliyeti şimdiden 16 milyon euroya ulaştı, buna karşılık Galatasaray, Portekizli oyuncuda aradığını bir türlü bulamadı.

Ölü yatırım!

Cim-Bom’da geleceğin yatırımı olarak gösterilen Bruma için kasadan şimdiden 16 milyon euro çıktı.

Türkiye’de düzenlenen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Bruma’dan büyük beklentiler içinde olan Galatasaray, istediğini alamadığı gibi vermeye de devam ediyor. Bruma için Sporting Lizbon’a 10 milyon euro bonservis ücreti verildi. Ayrıca Galatasaray’ın son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi’ne katılım hakkı elde edilmesi nedeniyle de Portekiz kulübüne 2 milyon euro daha ödeme yapıldı ve Sporting Lizbon’un oyuncudan kazancı 12 milyon euroya ulaştı.

Yapılan sözleşmeye göre, Galatasaray’ın Devler Ligi’nde elde edeceği başarı ya da Bruma’nın satışı durumunda Sporting Lizbon’un kasasına giren para daha da artacak. Bruma ile 2017-2018 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunan Cim-Bom, bu süre içerisinde Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynaması durumunda, Sporting Lizbon’a bir defaya mahsus olmak üzere 1 milyon euro daha ödeyecek.

Yüzde 25’lik pay

Ayrıca Portekizli futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda, eski kulübüne bugüne kadar yapılan ödemeler düştükten sonra kalan tutar üzerinden yüzde 25’lik bir ödeme daha yapılacak.

Galatasaray ile 3 yıl daha sözleşmesi bulunan Armindo Bruma’ya şu ana kadar 4 milyon euro ödemede bulunuldu. Sarı-kırmızılı kulüpten 1 milyon euro imza ücreti alan Portekizli futbolcuya, 2013-2014 sezonunda 1 milyon, geride kala sezon da 1 milyon 100 bin euro sabit ücret ödendi. Oynadığı maçlar için de 1 milyon euroluk ayrıca ödeme yapıldı ve elde ettiği gelir 4 milyon euroya ulaştı.

48 resmi maç

İki sezonda 48 resmi maça çıkan Bruma, 4 gol attı. Portekizli futbolcu, Süper Lig kariyerinde sadece 1 kez golle buluşurken, diğer üç gol Türkiye Kupası’nda geldi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ