MENÜ

Yüzmede kulaç attık

Bakü'de sona eren Avrupa Oyunları'nın en başarılı branşların başında güreş ve karete gelirken yüzmedeki çıkışımız da dikkat çekti. Yaşları 15 ila 17 arasında değişen milli takımımızda bireyselde 4 finalden 3'ünü 4. sırada bitirip madalyayı kılpayı kaçırdık.

Yüzmede kulaç attık

Avrupa Oyunları’nda güreşçilerimiz 2 altın, 1 gümüş ve 7 bronz olmak üzere kazandığı 10 madalyayla Türkiye’nin bu organizasyondaki en başarılı branşı oldu.

Karatede de Türkiye, ev sahibi Azerbaycan’ın ardından madalyaları (3 altın, 2 gümüş, 4 bronz) toplayan ikinci ülkeydi. Tekvandoda hayalkırıklığı yaşansa da judo, badminton, boks, artistik jimnastik, atıcılık ve masa tenisinde kürsüyü gördük. Madalya alamasak da yüzmede elde edilen dereceler gelecek için umut verdi...

Emre Sakçı gözdoldurdu


2013’te yüzmede yeni bir dönem başlatmak adına, 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları’nı hedef alınarak hayata geçirlen projenin başına dünyaca ünlü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman getirilmişti.

Türk Yüzme Milli Takımı’nın olimpiyat ve yurt dışı müsabakalara hazırlanmasında danışmanlık yapan Bowman, ilk etapta 5 ilden gelen taramalar sonucunda gelecek vaadeden sporcuları özel eğitime sokarken, Avrupa Oyunları’nda ülkemizi temsil eden milli yüzücülerimizin performansı da dikkat çekti.

12 sporcudan olun ve yaşları 15 ila 17 arasında değişen milli takımımızda bireysel yarışlarda 7 yarı final ve 4 final yüzdük. Ancak en önemlisi de bu 4 finalden 3’ünü 4. sırada tamamlayarak kürsüyü az bir farkla kaçırmamız oldu.

50 metre kurbağalama finalinde 4. olan ve kürsü şansını 21 saliseyle kaçıran milli yüzücümüz Hüseyin Emre Sakçı 50 metre serbestte 4. sırayı alarak madalya kazanma başarısı gösteremedi. Bu şanssızlığı yaşan bir diğer sporcumuzda kadınlar 50 metre kurbağalamada havuza giren Gülşen Beste Samancı, 4. olup, kürsüye çıkamamıştı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ