MENÜ

Wimbledon heyecanı başlıyor

Tenisin en prestijli organizasyonu Wimbledon'da ilk tur maçları bugün oynanmaya başlayacak. 112 milyon TL'nin dağıtılacağı sezonun 3. Grand Slam'nin ilk gününde korta, son şampiyon Djokovic, Serena Williams, Maria Sharapova gibi yıldızlar çıkacak

Wimbledon heyecanı başlıyor

Çim kortta oynanan tek ‘Grand Slam’ özelliğini taşıyan Wimbledon Tenis Turnuvası heyecan bugün başlayacak. Son şampiyon ve 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, merkez kortta Alman Philipp Kohlschreiber ile karşılaşacak.

Merkez korttaki ikinci maçta tek kadınlarda 4 numaralı seribaşı Rus Maria Sharapova ile Büyük Britanyalı Johanna Konta, son maçta ise geçen ay Fransa Açık’ta şampiyonluk sevinci yaşayan tek erkeklerde 4 numaralı seribaşı İsviçreli Stan Wawrinka ile Portekizli Joao Sousa tur mücadelesi verecek.

Fransa Açık’ta şampiyonluğa uzanan ve kariyerinin 20. Grand Slam zaferini yaşayan tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams, 1. kortta Rus rakibi Margarita Gasparyan ile karşılaşacak.

Ödül yüzde 7 arttı


2015 Wimbledon’da, geçen yıla göre yüzde 7 artışla toplam 26,75 milyon sterlin (112 milyon TL) ödül dağıtılacak. 15 bin seyirci kapasiteli merkez kortta 11 Temmuz’da yapılacak tek kadınlar ve 12 Temmuz’da oynanacak tek erkekler finalini kazananlara ise 1,88 milyon sterlin (7.5 milyon TL) para ödülü verilecek. Bu arada Wimbledon’ı maçları LİGTV 2’den naklen yayınlanacak.

Marsel İlhan korta çıkıyor

Kariyerinde 10. kez bir ‘grand slam’ turnuvasında ana tabloya yükselen milli tenisçi Marsel İlhan, bu sezon Avustralya Açık ve Fransa Açık’tan (Roland Garros) sonra tenis dünyasının en büyük 4 turnuvasından biri olan Wimbledon’da da boy gösterecek. 28 yaşındaki İlhan böylece kariyerinde ilk defa üst üste 3 ‘grand slam’ turnuvasında ana tabloda mücadele edecek.

Dünya sıralamasının 80 numarası İlhan, Wimbledon’ın ilk turunda dünya 47’ncisi Polonyalı Jerzy Janowicz ile karşılaşacak. İlhan’ın mücadelesi, TSİ 13.30 başlayacak 15 kortun son maç olarak oynanacak. Wimbledon’da 3. kez ana tabloda yer alacak İlhan, turnuvaya, 2010’da ikinci, 2014’te de ilk turda veda etti. Türk raket, geçen yıl ilk turda karşılaştığı ABD’li Denis Kudla’ya 4 sette mağlup olmuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ