MENÜ

Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş Euroleague'de

Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş, gelecek yıl Euroleague'e katılmaya hak kazandı. Böylece Anadolu Efes ve Fenerbahçe ile birlikte THY Avrupa Ligi'nde ülkemizi ilk defa 4 takım temsil edecek.

Pınar Karşıyaka ve Darüşşafaka Doğuş Euroleague'de

Önümüzdeki yıl THY Avrupa Ligi'nde mücadele etmek için Türkiye'den Pınar Karşıyaka B lisansı, Darüşşafaka Doğuş wildcard alan takımlar oldu.

Organizasyonda ayrıca ülkemizi A lisansına sahip olan Anadolu Efes ile Fenerbahçe temsil edecek. Böylece tarihte bir ilk yaşanacak ve Türkiye, Euroleague'de 4 takımla yer alacak.

EuroCup'ta ise gelecek sene Türkiye adına Galatasaray, Beşiktaş, Banvit ve Trabzonspor Medical Park mücadele edecek.

En fazla takım Türkiye ve İspanya’dan

Lige 11 takım A lisansıyla, 9 takım B lisansıyla, 4 takım da "wildcard" ile katılacak. THY Avrupa Ligi’ne 2015-2016 sezonunda en çok takım veren ülkeler Türkiye ve İspanya oldu. Toplam 24 takımın mücadele edeceği organizasyonda Türkiye ve İspanya 4 ekiple temsil edilecek. Rusya’dan 3, Yunanistan, İtalya, Fransa ve Almanya’dan 2’şer takımın mücadele edeceği ligde, Hırvatistan, Sırbistan, İsrail, Polonya ve Litvanya’dan da birer ekip yer alacak. Pınar Karşıyaka ve Darüşşakafa Doğuş, THY Avrupa Ligi’ne ilk kez katılacak.

Euroleague'e giden takımların listesi:



EuroCup'a giden ekiplerin listesi:

Haberin Devamı
YORUM YAZ