MENÜ

Kaan Önder: 300'le gidince rahat hissediyorum

Türkiye ve Balkan Şampiyonaları'nda elde ettiği zaferlerle dikkat çeken başarılı yarışçı Kaan Önder, FANATİK'e konuştu. Ülkemizi Audi Sport TT Cup'ta temsil eden 18 yaşındaki sporcu, “Yarışlar esnasında 300'le gidince kendimi rahat hissediyorum ama İstanbul trafiğinde oldukça tedirgin oluyorum” ifadelerini kullandı.

Kaan Önder: 300'le gidince rahat hissediyorum

Formula BMW ve Avrupa Binek Otomobiller Kupası’nda ülkemizi başarıyla temsil eden 18 yaşındaki genç yarışçı Kaan Önder, kariyeri ve gelecek planlarıyla ilgili olarak FANATİK’e konuştu. Son olarak Audi Sport TT Cup’ta yer alan başarılı sporcu; Türkiye ve Balkan Şampiyonası’nda aldığı şampiyonlukların; ileriki yıllarda uluslararası arenada da süreceğini söyledi. İşte Önder’in açıklamaları;

‘Ehliyetim yokken 2 yarış kazandım’

“Araba yarışlarına ilk ilgim, 2006 yılında İstanbul’da yapılan Formula 1 yarışlarıyla başladı. Araçların sesleri beni çok etkilemişti. Kariyerime 2007 yılında 9 yaşındayken kartingle başladım. Herşey, Federasyonun Türkiye Karting Şampiyonası’yla başladı. Ona girdim ve seçildim. Motor sporlarına böyle adım attım. 2013’te Formula 1 Talent Cup’ta yarıştım. Ehliyetim yokken 2 yarış kazandım.”

‘İstanbul’da 75 beygirlik araba kullanıyorum’

“İstanbul’da araç sürmek çok tehlikeli geliyor. Yarışlar sırasında yüksek hızlarda saniyenin binde birinde her şeyin değişmesine rağmen her şey kontrolüm altında. Ehliyetimi alalı henüz bir ay oldu. Yarışlarda 300 beygirlik araçları kullanıyorum. İstanbul’da ise annemin 75 beygirlik Clio’sunu... Yarışlar esnasında 300’le gidince kendimi rahat hissediyorum ama İstanbul trafiğinde oldukça tedirgin oluyorum.”

‘Formula 1 yolunda ilerliyorum’

“Yarışçı olmam sebebiyle okul zamanı 180 günün 70’ini kaçırıyordum. Hocalarım ve ailemin desteğiyle bunun üstesinden geldim. Özellikle ailem en başından beri bana oldukça destek oluyor. Yarışlara hep babamla gidiyoruz. En büyük hayalim DTM’i (Alman Binek Otomobil Şampiyonası) kazanmak. Bunu kazanıp Formula 1’e çıkan birçok isim var. Bu yolda ilerlemek istiyorum. Onlardan biri olmak istiyorum.”

Gökmen Özcan

Haberin Devamı
YORUM YAZ