MENÜ

Joachim Löw, Lukas Podolski'ye yol gösterdi: Galatasaray

Cim Bom'un listesinin başındaki Alman yıldız, milli takım hocası ile transfer zirvesi yaptı. “Oynayacağın yere git. Sezonda 30-40 maça çıkman gerek. Yoksa 2016 şansın riske girer” mesajını alan Podolski'nin aklındaki Galatasaray seçeneği iyice netleşti.

Joachim Löw, Lukas Podolski'ye yol gösterdi: Galatasaray



Önümüzdeki sezon Türkiye’de yine kupalar kazanmak isteyen, Avrupa’da ise adından söz ettirmeyi hedefleyen Galatasaray’ın listesindeki en önemli oyuncuların başında Lukas Podolski geliyor. Arsenal’de yeterli şansı bulamayan ve geçen sezonun ikinci yarısını İnter’de geçiren Alman yıldız Podolski’ye, milli takım teknik direktörü Joachim Löw’den önemli bir tavsiye geldi. Konuyla ilgili olarak Alman Bild Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Löw, 30 yaşındaki forvete net bir şekilde, “Oynayacağın yere git” mesajını gönderdi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Podolski, Almanya’nın en önemli parçalarının başında geliyor. Çünkü çok pozitif bir karakteri var. Bu nedenle de her zaman takıma olumlu etkisi oluyor” dedi.

‘Wenger’le konuşması gerek’

“Podolski’ye, bir an önce Arsenal’deki hocası Arsene Wenger’le görüşmesi gerektiğini söyledim” diyerek sözlerine devam eden Löw, “Ona, ‘Her şeyin senin üzerine gelmesini bekleme, sen üzerine git. Teknik direktör seninle ilgili ne planlıyor? Takımda rolün ne olacak? Sadece bir yardımcı oyuncu mu olacaksın, başrolü mü üstleneceksin?’ dedim. Benim arzum, bir sezonda en az 30-40 maça çıkması. Bunların bazılarında joker olabilir. Ama oynamak zorunda. İki sezonu ciddi oyun deneyimi olmadan geçirmesi Euro 2016’da bizimle birlikte olmasını engelleyebilir” değerlendirmesinde bulundu. Deneyimli hocanın bu konuşmasında, yıldız oyuncuya, Galatasaray seçeneğini dikkate alması gerektiği yönünde de telkinlerde bulunduğu ve bu görüşmenin ardından Podolski’nin kafasındaki fikrin de netleştiği öğrenildi.


Podolski'den sonra Huntelaar

Haberin Devamı
YORUM YAZ