MENÜ

Bölükbaşı: Fenerbahçe'nin davranışı etik değildi

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "2-3 oyuncu ile görüşüyoruz. Taraftarlarımızdan önümüzdeki hafta sonuna kadar sabretmelerini istiyorum. Volkan Şen ve Ozan Tufan için de kulübe resmi bir teklif gelmedi" dedi.

Bölükbaşı: Fenerbahçe'nin davranışı etik değildi

Bursaspor TV'de açıklamalarda bulunan Başkan Recep Bölükbaşı, canlı yayında sorulara cevap verdi. Başkan Bölükbaşı, 1 yıl önce göreve geldiklerinde, motivasyonu düşmüş bir takım aldıklarına dikkati çekerken şöyle konuştu:

"Önce hemen takımı toparladık. İyi futbol oynadık. Dördüncülüğü kaçırdık. Kupada final oynadık. Trabzonspor ile beşinci sırayı paylaştık. Sonuç olarak başarılı bir dönem geçirdik. İş başına geldiğimizde 3 maç sonra gider, dedikleri yönetim olarak olumlu işlere imza attık. Takımın değeri 15 milyon Euro idi. Bugün 60-70 milyon Euro’ya çıktı. Milli takımlarda oyuncumuz yoktu. Şimdi A milli takımın iskeletini oluşturuyoruz. Yani Bursaspor olarak oynanan iyi futbolla Türkiye'nin gündemine oturduk. Kulüpler Birliği'nde etkiliyiz. Futbol Federasyonu'nda söz sahibiyiz. Bunlar hemen olmuyor. Yani biz limana dahi yanaştırılamaz dedikleri gemiyi, dolu olarak getirdik."

"VAKIFKÖY GELİŞECEK"

Bursaspor olarak Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nin bulunduğu yeri 45 yıllığına kiraladıklarını hatırlatan Başkan Bölükbaşı, "Orayı genişletmek için çalışmalara başlayacağız. Burası Avrupa'ya futbolcu ihraç edecek düzeye gelecektir. Biz de burada değişiklikler yaptık" dedi.

"TOPBAŞI 2 TEMMUZ'DA"

Yeşil beyazlı takımının 2 Temmuz'da Özlüce Tesisleri'nde toplanacağını açıklayan Başkan Bölükbaşı, 20 Temmuz'da da Almanya'ya gideceklerini belirtti. Ozan Tufan ve Volkan Şen konusunda değinen Başkan Bölükbaşı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"VOLKAN'LA OZAN TUFAN'A TEKLİF YOK"

"Volkan Şen ile Ozan Tufan, bizim milli futbolcularımız. Ben hiçbir zaman satacağım demedim. Kadroyu bozmayacağım, dedim. Bunun haricinde kimse benden açıklama duymadı. İnanın Ozan ve Volkan için resmi teklif gelmedi. Enes'e resmi teklif geldi görüştük ve gönderdik. Satılmayacak oyuncu yok. Elbette verilecek para teklifi gelirse. İstanbul takımları yüksek ücretler veriyorlar. Bu nedenle futbolcuların kafaları karışıyor. Bizim borçlarımız var. Bugün futbolcuları satsam borcumuz kalmaz. Ancak kulüplerin döndürülebilecek borcu olmalıdır."

"FERNANDAO VE ŞENER ANLAŞMIŞ"

Bir soru üzerine Fenerbahçe'yle sözleşme imzalayan Brezilyalı Fernandao ve Şener konusuna da değinen Başkan Recep Bölükbaşı, bu konuda şunları söyledi:
"Şener'le görüştüm, söz verdi, gitmeyeceğim dedi. Sözleşmesinde iyileştirme yaptım. Ancak üzüldüğüm dördüncülük mücadele verirken, kulüplerin bu futbolcularla konuşmaları etik değildi. Mesala Fernandao'nun menajeri Bursa'ya geliyor. Bizimle görüşmüyor. İstanbul'da başka takımla görüşüyorlar. Maalesef Bursaspor'u kullandılar. Bunlar daha önceden konuşup anlaşmışlar. Teklif kafamı karıştırdı, dediler. İnanın yapacak bir şeyimiz yoktu."

STOCH GELİYOR MU?

Fenerbahçe'nin Stoch'u Bursaspor'a teklif ettiği iddiaları hakkında da konuşan Bölükbaşı, "Fenerbahçeli Miroslav Stoch ve Trabzonsporlu Belkalem ile ilgilenmiyoruz." DEDİ.

ENES MESELESİ

Başkan Bölükbaşı, bu arada Enes Ünal konusuna da açıklık getirirken şöyle konuştu:
"Enes Ünal'a 16 yaşından bu yana Avrupa'dan talipleri var. Her tekliften, hem menajerinin ve ailesinin haberleri var. Kafası karışıyor. Enes geçen yıl oynamalıydı. Son 5 dakika, 30 dakikada girdi. Teklifler olduğu sürece, aklını Bursaspor'a verip faydalı olmayacağını düşündük. Manchester City dünya devi. Verdiğimizde dünya duyar. Bizim için gurur. Türkiye'ye döndüğünde ilk tercihi Bursaspor'dur, diye madde koyduk. Yüzde 10 satıştan pay, yetiştirme olarak yüzde 5 alacağız. Batuhan'a iyi teklifler yaptık. Ama kalmak istemediler. Oradan da kulübümüze 400 bin Euro gelecek."

"SABIRLI OLMALIYIZ"

Josue, Bakambu ve Emre Taşdemir'in transferlerini kendisinin gerçekleştirdiğini vurgulayan Başkan Bölükbaşı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Emre Taşdemir, şimdi A milli takımda. Bakambu'yu 1.8 milyon Euro’ya aldım. Verilir mi, çok para dendi. Eleştirdiler. Şimdi 7 milyon Euro veriyorlar. Erdem için burun kıvrılıyor. Sedat diye oyuncu aldık. Yetenekli oyuncu. Ben Arnavut'um. Arnavut diye futbolcu almayacak mıyım. Bu çocuğa 60 bin Euro, kulübüne 100 bin Euro kendisine vereceğiz."

"SAĞLAM VOLKAN'I İSTİYOR"

Teknik direktörleri Ertuğrul Sağlam'la Volkan Şen konusunu görüştüğünü belirten Başkan Bölükbaşı, şöyle devam etti:
"Ertuğrul Sağlam bana aralarında sorun olmadığını ve kalmasını söyledi. Aydın Karabulut ile ilgili olarak da olumlu düşünüyor. Ozan İpek ile ilgili hocamızın olumlu düşünceleri var. Kazanılmasını istiyor. 2 Temmuz'da alt yapıdan ve kiralık verilen oyuncular olacak. 15 günlük kamp sonrası Almanya'ya asıl kadro gidecek." "

"PORTO'YA GİDECEĞİZ"

Bursaspor olarak Portekiz'e giderek Port kulübüyle Josue için görüşeceklerini açıklayan Başkan Bölükbaşı, "Josue'de Bursaspor'da kalmak istiyor. Sanıyorum bu sorun orada çözülecek. Bursaspor'un taş gibi takım olacağımızı düşünüyorum. Sivok geçen sezon beğendiğim oyunculardan biriydi. Ertuğrul hocanın onayı ile Sivok'u aldık. Erdem de çok iyi. Bu çocuklara destek vermek lazım" dedi.

"TRANSFERLERİMİZ OLACAK"
Transfer çalışmalarını sürdürdüklerini, 2-3 oyuncu ile görüşmeleri olduğunu dile getiren Bölükbaşı, "İsim vermek istemiyorum. Verdiğim an rakamlar yükseliyor. Bu nedenle taraftarlarımızdan önümüzdeki hafta sonuna kadar sabretmelerini istiyorum" diye konuştu.

EMRE MESELESİ

Sponsor konusuna değinen Bölükbaşı, Lacost adını açıkladıktan sonra bir çok kulübün kendilerine sponsor olması yönünde baskılar geldiğine dikkat çekti. Emre Belözoğlu konusuna da değinen Başkan Bölükbaşı, bu konuda şöyle dedi:

"Emre, hırçın, kazanmak için agresifleşen bir isim. Galatasaray ve Fenerbahçe'ye çok şey verdi. Sempatisini yitirmiş, dik başlı görüntüsü var. Bana göre gittiği takıma katkı sağlar. Ama biz görüşmedik. İstanbul'da oynamayan oyuncuların ilk tercihi Bursaspor oluyor. Ama bizim böyle bir düşüncemiz olmadı."
Başkan Bölükbaşı, Kendir Yaylası'na yapılacak kamp merkezi için itirazlar olduğunu, itiraz süresinin bitmesini beklediklerine söyledi. Timsah Arena ile ilgili kombineler için çalışmalar yapıldığını belirten Recep Bölükbaşı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada 60 loca var, 3 yıllık satış yapmayı düşünüyoruz. Kale arkaları 200 bin, maratonlar ise 300 bin dolar olacak. Açıklanan kombine ücretlerinde ise indirim yapıyoruz. Stadın yetişmemesi halinde alternatif olarak Atatürk Stadı'nın bakımı ve çalışmalarını yapıyoruz. Orada da bilet vermeyi hedefliyoruz. Geçen sezon 2800 kombine sattık. 45 binlik statta 30 kombine bilet satmak istiyoruz."
Başkan Recep Bölükbaşı, son olarak eski kaptanlarından Adnan Örnek'i Altyapı Koordinatörlüğüne getirdiklerini sözlerine ekledi.

Cemal EKENTOK, Bursa-DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ