MENÜ

Gazi Koşusu'nun kazananı Renk oldu

At yarışlarında 89. Gazi Koşusu'nu Gülçin Kundakçı'nın sahibi olduğu, Ahmet Çelik'in jokeyliğini yaptığı 'Renk' adlı safkan kazandı. Yarışta toplam 3 milyon 479 bin 500 lira ödül verildi.

Gazi Koşusu'nun kazananı Renk oldu

89. Gazi Koşusu dün muhteşem bir kalabalık eşliğinde İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Gülçin Kundakçı’nın sahibi olduğu Renk isimli safkan birinciliğe uzanırken sahibine de 2 milyon 473 bin TL kazandırdı. 2400 metre çim pistteki mücadelede kazanan safkanın bitiriş derecesi 2.30.82 olurken tabelayı tamamlayan isimler sırasıyla Tatvan İncisi, Güngör Baba ve Renk oldu.

Ödülü Fahri Kasırga verdi

Birincilik kupasını Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga atın sahibi Gülçin Tunçakad’a sunarken İstanbul Valisi Vasip Şahin antrenör Cengiz Aydoğan’a, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Nihat Pakdil de jokey Ahmet Çelik’e birincilik plaketlerini verdil. ‘Renk’in sahibi Gülçin Kundakçı, çok genç bir at yetiştiricisi olduğunu ve elde edilen birincilikten dolayı mutluluk duyduğuğunu dile getirdi.



Ahmet Çelik’ten bir ilk

2004 yılında başladığı jokeylik kariyerinde zirveye hızla tırmanan ve FANATİK tarafından da 2012 ve 2013 yıllarının en iyi jokeyi seçilen Ahmet Çelik kariyerini ilk kez Gazi Koşusu galibiyeti ile taçlandırdı. Yarış sonrası açıklamalarda bulunan Çelik, önemli yarışlarda birinci olduğunu ancak böylesini kazanamadığını belirterek, “Kızıma ve oğluma armağan ediyorum. Yarış stediğim gibi gitti ve kazandım çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

Ünlüler yarışa akın etti

89. Gazi Kupası Koşusu’nu ünlü isimler de izledi. Basketbol kariyerinin yanı sıra spor federasyonlarındaki aktif kimliğinden de tanıdığımız Lutfi Arıboğan, eşi ünlü öğretim görevlisi Deniz Ülke Arıboğan ile eski Başbakan ve ANAP eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz da Gazi Koşusu’nu izleyenler arasındaydı.

Veliefendi doldu taştı

Ramazan ayı olmasına rağmen TJK’nın yoğun tanıtım kampanyası neticesinde onbinler hipodroma akın etti. Biletli seyirci sayısı 15 bin 446 olurken kartlı ve serbest geçişlerle birlikte seyirci sayısının 30 bine yaklaştığı resmi rakamlarca ifade edildi. Veliefendi süs çimlerinin üstü dahi dolarken TJK’nın ikram ve hediyeleri küçük çocukları ve vatandaşları memnun etti.

Cem Boşgelmez

Haberin Devamı
YORUM YAZ