MENÜ

Cengiz Arslan, Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nda Cengiz Arslan, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olurken, Ali Cengiz ile Osman Yıldırım bronz madalya elde ettiler.

Cengiz Arslan, Avrupa şampiyonu oldu

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası'nın son gününde grekoromen stilde Türkiye'yi temsil eden milli güreşçi Cengiz Arslan, altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olurken, Ali Cengiz ile Osman Yıldırım bronz madalya elde ettiler.

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde yapılan sabah seansı maçlarında 66 kiloda sırasıyla Avusturyalı, Alman, Bulgar ve Azerbaycanlı rakiplerini mağlup eden milli güreşçi Cengiz Arslan, finalde Macar Otto Losonczi'yi 4-1 mağlup ederek altın madalyaya uzandı ve Avrupa'nın zirvesine çıktı. 84 kiloda Ermeni Grigoryan Varuzhan'ı 5-0 yenen Ali Cengiz ile 120 kiloda Ermeni sporcu Edgar Khachatryan'ı 14-0'lık skorla ve teknik üstünlükle mağlup eden Osman Yıldırım ise bronz madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldular.

TÜRKİYE, AVRUPA ŞAMPİYONASI'NI 13 MADALYA İLE TAMAMLADI


Serbest ve grekoromen stil ile kadınlar kategorisinde 6 gün boyunca kürsü mücadelesi veren genç milli güreşçiler, 3 altın, 6 gümüş, 4 bronz olmak üzere toplamda 13 madalya ile şampiyonayı tamamladı.

Serbest stilde 66 kiloda Enes Uslu altın madalya, 60 kiloda Selim Kozan, 74 kiloda Ahmet Ertürk, 84 kiloda Mustafa Sessiz ve 120 kiloda Yunus Emre Dede gümüş madalya, 55 kiloda Sezgin Pişmişoğlu bronz madalya kazandı. Avrupa Şampiyonası'nı 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamlayan Genç Erkekler Serbest Güreş Milli Takımı, takım klasmanında ikinci oldu.

Minderin Sultanları'ndan 63 kiloda Buse Tosun gümüş madalya elde ederken, 48 kiloda Evin Demirhan bronz madalya kazandı. 1 gümüş ve 1 bronz madalya toplayan Genç Kadınlar Güreş Milli Takımı, takım sıralamasında 40 puanla üçüncü oldu.

Grekoromen stilde 60 kiloda Murat Fırat ve 66 kiloda Cengiz Arslan altın madalya, 74 kiloda Furkan Bayrak gümüş madalya, 84 kiloda Ali Cengiz ile 120 kiloda Osman Yıldırım bronz madalya elde ettiler. Toplam 2 altın, 1 gümüş ve 2 bronz madalya kazanan Genç Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımı, 55 puanla takım klasmanında Avrupa ikincisi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ