MENÜ

'89. Gazi Koşusu' heyecanı

Türk at yarışçılığının 1 numaralı mücadelesi olan ve Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk adına bu yıl 89.'su yapılan Gazi Kupası Koşusu bugün İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda saat 17.15'te düzenlenecek.

'89. Gazi Koşusu' heyecanı

18'i erkek 4'ü de dişi olmak üzere toplam 22 tayın katıldığı ve sadece 3 yaşında iken iştirak edilebildiğinden hayatlarında sadece 1 kez koşabildiği mücadelede kazanan tayın sahibi yarış ikramiyesi ve kaydiyelerle birlikte 2 milyon 473 bin TL'nin sahibi olacak.

2400 metre çim pistte gerçekleşecek olan Gazi Koşusu'nda bu sene iki de misafir jokey at binecek. G1 Prix de l’Arc de Triomphe (4 kez), G1 Epsom Derby, G1 Japan Cup, G1 BC Mile gibi bir çok önemli Grup 1 galibiyeti bulunan ünlü jokey Olivier Peslier Seddifi isimli taya, ayrıca ABD’de bu yıl 634 koşuda 147 galibiyeti bulunan jokey Antonio A. Gallardo da Lucky Moment isimli taya binmek üzere Veliefendi Hipodromu'na geliyor.

Esma Sultan'da muhteşem gala

89. Gazi Koşusu'nun resepsiyonu önceki akşam İstanbul Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirildi. TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, Genel Sekreteri Necati Demirkol ve Muhasip Üye Turgut Alakuş konukları eşleriyle birlikte kapıda karşılarken gecede sahne alan ünlü sanatçı Fatih Erkoç mükemmel ses ve enstrüman performansıyla göz kamaştırdı.

Gecenin en özel anlarından birisi ise Gazi Kupası'nı ve mücadelede start alacak olan safkanların fotoğraflarını ayrı ayrı taşıyan teknelerin kornalar eşliğinde yalının önünden geçmesi oldu. Tekneler gündüz saatlerinde de boğaz kıyılarında gezerek Gazi Koşusu'nun tanıtımına katkıda bulundu.

Gazi Koşusu'na özel yayın

Gazi Koşusu ve diğer yarışların canlı yayını için Türkiye Jokey Kulübü televizyonu TJK TV tarafından geniş bir canlı yayın ekibi görevlendirildi. Yarış haricinde, jokey odası, padok ve hipodromun değişik yerlerinden röportajlarla bu özel günün tüm detayları, 2 süper motion kamera, 2 jimmy jib kamera, 1 high speed (phantom) kamera, toplamda 20 kamera ve 70 kişilik ekiple canlı yayında bu büyük heyecan ekranları başındakilere ulaştırılacak. Gazi Koşusu günü yarış programı, röportajlar, yorumlar, analizler ve o güne ait her şey, TJK TV ve TAY TV’den Gazi Koşusu ve kupa töreni canlı olarak ekranlara gelecek.

C.Cem BOŞGELMEZ

Haberin Devamı
YORUM YAZ