MENÜ

Güreşte 2 madalya

Kadın milli güreşçilerden Buse Tosun gümüş, Evin Demirhan ise bronz madalya kazandı.

Güreşte 2 madalya

İstanbul’da düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda bayan milli güreşçilerden Buse Tosun gümüş, Evin Demirhan ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen şampiyonanın dördüncü gününde, sabah seansında Alman, Bulgar ve Norveçli rakiplerini mağlup eden Buse Tosun, 63 kiloda altın madalya için güreşmeye hak kazandı. Final müsabakasında Rus rakibi Liubov Ovcharova’ya 8-0 gerideyken tuş olan Tosun, gümüş madalyada kalarak Avrupa ikincisi oldu.

Bir diğer milli güreşçi Evin Demirhan ise 48 kiloda akşam seansında çıktığı müsabakada Rumen sporcu Seicariu karşısında 8-2 öndeyken rakibini tuş ederek bronz madalyayı boynuna geçirdi. 55 kiloda Ayşe Vatansever ile 72 kiloda Ayşegül Özbeğe, şampiyonada kürsüde yer alamadı.

Türkiye, takım klasmanında üçüncü sırada

Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası’nda Genç Bayan Güreş Milli Takımı, üçüncü sırada yer aldı. Azerbaycan’ın 58 puanla zirvenin sahibi olduğu takım sıralamasında Rusya 50 puanla ikinci, Türkiye ise 40 puanla üçüncü oldu. Organizasyonda yarın grekoromen stil müsabakaları yapılacak. 50 kiloda Doğuş Ayazcı, 60 kiloda Murat Fırat, 74 kiloda Furkan Bayrak, 96 kiloda da Zübeyir Ekinci mindere çıkacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ