MENÜ

Eto'o yeni stadı gezdi

Antalyaspor yeni transferi Samuel Eto'o, yapımı devam eden stadı gezdi. Kamerunlu golcünün gelecek sezon forma giyeceği stadı beğendiği belirtildi.

Eto'o yeni stadı gezdi

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Antalyaspor'un flaş transferi Samuel Eto'o, Antalya'da kulübü tanıma amaçlı ziyaretler gerçekleştirdi. Kamerunlu golcü sağlık kontrolünün ardından yapımı devam eden stada gitti. Bitme aşamasında olan ve koltuk montajı henüz yapılmayan statta Eto'o, kulüp yöneticileri ile stat yetkililerinden bilgi aldı. Eto'o'nun gelecek sezon forma giyeceği stadı çok beğendiği belirtildi.

TÜRKİYE'DE TEK, DÜNYADA EN BÜYÜK

Geçen yıl haziran ayında temeli atılan ve 96 dönümlük arazide yer alan 33 bin kişilik stadyum, tam daire şekliyle antik kentlerdeki arena görünümünü andırıyor. 16 bin metrekarelik çatı ile tribünlerin üzeri kapatılan stat, çatısındaki 13 bin metrekarelik bölümde yer alan güneş enerji panelleriyle elektrik üretecek. Statta 38 tane 20 kişilik, 4 tane grup, 1 tane de protokol locası yer alıyor. 8 bin metrekarelik ticari alan ile 1200 araçlık otopark bulunan statta karşılıklı iki skorboard var. Elektrik üretimiyle Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan stat dünyada de en fazla üretim kapasitesine sahip spor kompleksi olarak anılıyor. Son yıllarda stat sorunu yaşayan Antalyaspor, 2015-2016 sezonunda maçlarını yeni stadında oynayacak.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ