MENÜ

Türkiye 8-0 Hırvatistan

Almanya'nın Hannover kentinde devam eden İşitme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, aynı gruptaki rakibi Hırvatistan'ı 8-0 mağlup etti.

Türkiye 8-0 Hırvatistan

14 Haziran'da başlayan ve 27 Haziran'da sona erecek şampiyonada 16 takım mücadele ediyor. C Grubu'nda Belçika, Hırvatistan ve Fransa ile mücadele eden Türkiye, ilk maçını 16 Haziran'da Belçika ile yaptı. Rakibiyle 0-0 berabere kalan milliler, bir puan aldı.

İkinci maçında Hırvatistan ile karşılaşan Türkiye İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı, rakibini 8-0 yendi. Puanını 4'e yükselten Ay-yıldızlı takım, gruptan çıkmak için büyük bir avantaj elde etti. Milliler, gruptaki son maçını Cumartesi günü Fransa'ya karşı yapacak. Maç, saat 16.00'da Hannover Beeke Stadyumu'nda oynanacak.

BAŞKONSOLOS DESTEK VERDİ

Türkiye İşitme Engelli Milli Futbol Takımı'na Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay destek verdi. Millileri, maçlarında yalnız bırakmayan Başkonsolos Günay, futbolcularla yakından ilgilendi. Günay, 8-0'lık Hırvatistan galibiyeti sonrası Ay-yıldızlı takımı tek tek kutlayıp birlikte resim çektirdi.

HEDEF ŞAMPİYONLUK

Türkiye İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2012 yılında dünya şampiyonu olduğuna dikkat çeken Metin, "Almanya'ya iddialı geldik. Biz 2012 Dünya Şampiyonu olmuş bir takımız. Grubumuzda güçlü takımlar var. Biz gruptan da lider olarak çıkıp, finale kadar gitmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ