MENÜ

Hey gidi Türkiye hey! 4. torbaya düştük

2002'de Dünya 3.'sü olan, FIFA'da 5. sıraya kadar yükselen A Milli Takımımız, bugün 57. sıraya kadar düştü ve 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nin kura çekimine de 4. Torba'dan katılacak.

Hey gidi Türkiye hey! 4. torbaya düştük

Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda 4. sırada bulunan Türkiye, Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’na giden yolda kura çekimine 4. torbadan katılıyor.

Bu, 22 yıl sonra düştüğümüz en kötü torba konumu olarak dikkatleri çekiyor. Çünkü 2002 Dünya Kupası’ndan sonraki üçüncülük ve ardından 1. Torba’da yer alıp, FIFA’da 5. sıraya kadar yükselen Ay-Yıldızlılar, bugün çok aşağılarda yer alıyor. Uzun bir sürenin ardından bu klasmana düşen Milli Takımımız, elemelerde zorlu rakiplerle eşleşecek. Yeniden yapılanmaya gidilen bu dönemde kesinlikle katılmamız gereken bu turnuva öncesinde düşülen bu durumun takımı olumsuz yönde etkilemesi bekleniyor.

Kimlerin gerisindeyiz...

Öte yandan bizim de yer aldığımız 4. torbada, Faroe Adaları, Estonya, Bulgaristan gibi geçmiş dönemlerde küçümsediğimiz takımların da yer alması dikkatlerden kaçmıyor. A Milliler, şu an FIFA Sıralaması’nda 57. sırada, Cape Verde, İran, Congo gibi takımların bile gerisinde bulunuyor. Tüm dünya, FIFA’da yaşanan yolsuzluk skandallarıyla ilgilenirken, biz de kendi içimizde sessiz sedasız futbolda bir çalkantının içine girmiş durumdayız.

2018 Dünya Kupası Grup Elemeleri kura çekimi, 25 Temmuz 2015’te, ev sahibi Rusya’nın Saint Petersburg kentinde çekilecek.

1.TORBA
Almanya
Belçika
Hollanda
İngiltere
Romanya
Galler
Portekiz
İspanya
Hırvatistan

2.TORBA
Avusturya
İtalya
Slovakya
İsviçre
Çek Cum.
Fransa
İzlanda
Danimarka
Bosna Hersek

3.TORBA
Ukrayna
İskoçya
Macaristan
İsveç
Polonya
Arnavutluk
Kuzey İrlanda
Sırbistan
Yunanistan

4.TORBA
TÜRKİYE
Slovenya
İsrail
İrlanda
Norveç
Bulgaristan
Faroe Adaları
Karadağ
Estonya

Alperen Delibaş

Haberin Devamı
YORUM YAZ