MENÜ

İşte Barcelona'yı zirveye taşıyan süper üçlü

İspanyol devi bu sezonu 3 kupayla kapattı, Messi, Neymar ve Suarez'den oluşan hücum timi de toplamda 122 gol ve 55 asist yaptı. Barça şimdi ise, 2009 yılında kazandığı 6 kupalı dönemi bir kez daha yaşamanın hayalini kuruyor

İşte Barcelona'yı zirveye taşıyan süper üçlü

Şampiyonlar Ligi’ne bu sezon damgasını, İspanyol devi Barcelona vurdu. Katalan ekibi, sezonu harika bir şekilde sonlandırırken, onların bu başarısında ise 3 yıldızın büyük rolü vardı. Başta Arjantinli Lionel Messi olmak üzere Barça’nın hücumdaki diğer iki ismi Brezilyalı Neymar ve Uruguaylı Luis Suarez, Barça’yı attıkları gollerle ve yaptıkları asistlerle zirveye taşımayı başardı.

Juventus’la oynanan final maçında rakibini 3-1 yenen Katalanlar’da Rakitic’in yanı sıra gollerin ikisi, Suarez ve Neymar’dan geldi. Messi, bir gol atması halinde kupa tarihinin 3 finalinde de gol atmayı başaran ilk oyuncu olma fırsatını kaçırırken, sezonu ise 58 gol ve 27 asistle tamamladı.

Neymar, 39 gol ve 7 asist, Suarez de 25 gol ve 21 asistle mücadele etti.2011’den sonra tekrarYani süper üçlü, bu sezonu toplamda 122 gol ve 55 asistle tamamlayarak, inanılmaz bir başarıya imzalarını attılar. 2011’den sonra tekrar Devler Ligi zaferini elde eden Barça, 2009 yılındaki 6 kupalı sezonunu ise bir kez daha elde etme fırsatı yakaladı.

Şu ana kadar 2015 yılı içerisinde La Liga, İspanya Kral Kupası ile Şampiyonlar Ligi’ni müzesine götüren ekip, UEFA Süper Kupası, İspanya Süper Kupası ve FIFA Kulüpler Kupası’nı kazanırsa, bir kez daha 6’lı yapmayı başaracak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ