MENÜ

Juventus 1-3 Barcelona

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde İtalyan ekibi Juventus'u 3-1 yenen İspanyol temsilcisi Barcelona şampiyonluğa ulaştı.

Juventus 1-3 Barcelona

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan taraf Barcelona oldu. Suarez ve Messi ile etkili olan Katalan temsilcisi, kaleci Buffon’u geçemedi. Juventus ise 55. dakikada geliştirdiği ilk tehlikeli atakta Morata ile skoru 1-1’e getirdi. Morali yükselen Juventus, çok adamla hücuma çıkarken, Tevez ve Pogba ile yakaladığı gol fırsatlarını değerlendiremedi.

Oyunun kontrolünü tekrar ele geçiren Barcelona, aradığı golü 68. dakikada Suarez ile bularak 2-1 öne geçti. Golün 4 dakika sonrasında bu kez Neymar topu kafayla ağlara gönderse de, meşin yuvarlak eline çarptığı gerekçesiyle hakem Cüneyt Çakır, golü geçersiz saydı. Juventus, beraberlik için çabalasa da, oyunun kontrolünü elinde tutan Katalan temsilcisi maçın kalan bölümlerinde buna izin vermedi ve kontra ataktan Neymar ile 90+7’de bulduğu golle Juventus’u 3-1 yenerek tarihinde 5. kez kupaya uzandı.

49. dakikada gelişen Barcelona kontra atağında topu Juventus ceza sahasına doğru giren Rakitic, Suarez’e pas verdi. Kalenin sol çaprazında topla buluşan Uruguaylı golcünün sert şutunda Buffon meşin yuvarlağı kornere çeldi. 51. dakikada Messi, Neymar ve Suarez üçlüsünün paslaşmasında topla ceza sahasının sol çaprazında buluşan Arjantinli yıldızın sert şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.
55. dakikada bu kez Juventus, ilk tehlikeli atağında golü buldu. Marchisio’nın topuk pasında topla ceza sahasında buluşan Tevez’in sert şutunda meşin yuvarlak, Barcelona kalecisi Ter Stegen’den döndü ve Morata’nın önünde kaldı. İspanyol oyuncu, topu boş kaleye göndermekte zorlanmadı: 1-1. 63. dakikada çok adamla hücuma çıkan Juventus’ta topla buluşan en son isim Tevez oldu. Arjantinli oyuncunun ceza sahası dışından sert şutunda top az farkla auta çıktı. 65. dakikada Juventus, bu kez Pogba ile kaleyi yokladı. Fransız futbolcunun yaklaşık 25 metreden sert şutunda top Barcelona file bekçisi Ter Stegen’de kaldı. 68. dakikada orta sahadan çalımlarla ceza sahasına giren Messi’nin sert şutunda top Buffon’dan döndü. Boşta kalan topa yetişen Suarez, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-1 72. dakikada gelişen Barcelona atağında Alba’nın sol kanattan ortasında Neymar, topu kafayla filelere gönderdi. Hakem Cüneyt Çakır, yardımcısının uyarısıyla Brezilyalı futbolcunun topu eliyle ağlara gönderdiğini tespit etti ve golü geçersiz saydı. 79. dakikada gelişen Juventus atağında Barcelona ceza sahasında oluşan karambolde topla buluşan Pogba’nın şutunda meşin yuvarlak auta gitti. 81. dakikada gelişen Barcelona atağında Rakitic’in ara pasıyla topla buluşan Pique’nin şutunda meşin yuvarlak kale direğinin yanından auta gitti. 89. dakikada gelişen Juventus atağında Marchisio’nun ceza sahası dışından yerden sert şutunda kaleci Ter Stegen topu kornere çeldi. 90+2. dakikada Juventus’tan bu kez Tevez ceza sahası çizgisinden Barcelona kalesini yoklasa da top Ter Stegen’de kaldı. 90+7’de kontra atakla pozisyon bulan Barcelona, Juventus defansını az adamla yakaladı. Pedro’nun Neymar’a verdiği pasla kaleciyle karşı karşıya kalan Neymar, maçın sonucunu belirledi: 3-1

Karşılaşmayı 3-1 kazanan Barcelona, tarihinde 5. kez UEFA Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ