MENÜ

Cüneyt Çakır'ın final gururu

UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek Cüneyt Çakır, "İlk kez bir Türk hakemi ve ekibi Şampiyonlar Ligi finalinde görevlendiriliyor, bu da sorumluluğumuzu ikiye katlıyor. Bu bir final ve özel bir gün ancak bu mücadeleye de her maça hazırlandığımız gibi hazırlanıyoruz" dedi.

Cüneyt Çakır'ın final gururu

İtalya’nın Juventus ile İspanya’nın Barcelona takımları arasında yarın oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yönetecek Cüneyt Çakır, final maçında ilk kez bir Türk hakemin görev yapacak olmasının sorumluluğunu ikiye katladığını söyledi.

UEFA’ya yaptığı açıklamada, final maçıyla ilgili duygularını aktaran Cüneyt Çakır, "Finalde düdük çalmak gurur duyulacak ve aynı zamanda büyük sorumluluk gerektiren bir şey. İlk kez bir Türk hakemi ve ekibi Şampiyonlar Ligi finalinde görevlendiriliyor, bu da sorumluluğumuzu ikiye katlıyor" ifadelerini kullandı. Almanya’nın başkenti Berlin’de oynanacak final maçını yöneteceğini öğrendiği anı unutamadığını belirten Çakır, "UEFA, görevlendirildiğimizi haber vermek için aradıklarında çok mutlu oldum. Beni destekleyen herkesi düşündüğümde buralara kadar gelmiş olmam beni daha fazla memnun etti" değerlendirmesinde bulundu.

"Hakem olmak sahadaki 90 dakikadan fazlasıdır"

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2014 FIFA Dünya Kupası tecrübesi de bulunan 38 yaşındaki Cüneyt Çakır, ulaştığı noktaya gelmesinde sıkı çalışmanın ve kendini işine adamanın önemli olduğunu vurguladı. Hedeflerine ulaşabilmek için her zaman sıkı çalışarak elinden geleni yapmaya çalıştığını ifade eden tecrübeli hakem, "Günümüzde futbol seviyesi çok yükseldi. Biz de hakemler olarak bu seviyeye ayak uydurarak maçlara o şekilde hazırlanmalıyız. Hakem olmak sahadaki 90 dakikadan fazlasıdır. Maçlar dışında kendinizi fiziksel, zihinsel ve teknik açıdan hazırlamalısınız" diye konuştu. Hakemlikte dayanışmanın öneminin altını çizen Çakır, geldiği noktada kişisel başarının değil, arkadaşlarıyla birlikte takım başarısının söz konusu olduğunu belirtti.

"Her maça hazırlandığımız gibi hazırlanıyoruz"

Cüneyt Çakır ayrıca, UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin özel bir karşılaşma olduğunu ancak hazırlıklarını her maçta olduğu gibi yaptıklarını kaydetti. Final öncesi futbolcular gibi kendilerinin de heyecan duyduğunu kabul eden Çakır, "Bizim için bu ve diğer karşılaşmalar arasında çok fark yok. Tabii ki bu bir final ve özel bir gün ancak bu mücadeleye de her maça hazırlandığımız gibi hazırlanıyoruz. Yine de oyuncular gibi biz de maçı ve sahaya çıkmayı heyecanla bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşma yarın TSİ 21.45’te başlayacak. Mücadelede düdük çalacak Cüneyt Çakır, UEFA kulüp organizasyonları finalinde maç yönetecek ilk Türk hakem olacak. Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın 4. hakemi İsveç’ten Jonas Eriksson, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak. Mustafa Emre Eyisoy ise yedek yardımcı hakem görevinde bulunacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ