MENÜ

Antalyaspor Süper Lig'de!

PTT 1. Lig Play-Off Finali'nde Antalyaspor penalatılarla Samsunspor'u yenerek Süper Lig'e çıkan son takım oldu.

Antalyaspor Süper Lig'de!

PTT 1. Lig play-off finalinde normal süresi 1-1, uzatma bölümü 2-2 berabere biten maçta Samsunspor’a penaltı atışları sonucunda 4-1 üstünlük sağlayan Antalyaspor, Spor Toto Süper Lig’e yükseldi.

Ligde normal sezonu 5. sırada tamamlayan ve play-off yarı finalinde Adana Demirspor’u eleyen Antalyaspor, sezonu 6. sırada bitiren ve yarı finalde Albimo Alanyaspor’u saf dışı bırakan Samsunspor ile Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmanın 29. dakikasında Diarra’nın attığı golle rakibi karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamlayan Akdeniz ekibi, 72. dakikada Mbilla’nın golüne engel olamadı ve maçın normal süresi 1-1 berabere tamamlandı.
Antalyaspor, uzatma bölümünde 101. dakikada Oğuz Mataracı’nın attığı golle yeniden öne geçerken, Samsunspor rakibine 107. dakikada tekrar Mbilla ile karşılık verdi. Kalan sürede başka gol olmadı ve uzatma bölümü de 2-2 berabere tamamlanan maçta penaltı atışlarına geçildi. Penaltılarda Antalyasporlu futbolcular Lokman Gör, Adem Alkaşi, Emrah Başsan ve Ömer Kandemir, kullandıkları atışları gole çevirdi.
Samsunspor’da ise Recep Niyaz ve Sezer Özmen ilk iki atışta isabet sağlayamazken, sadece Murat Akyüz topu ağlarla buluşturdu.

Bu sonuçla rakibine 4-1 üstünlük sağlayan Antalyaspor, play-off’u şampiyon olarak tamamlayarak, Kayserispor ve Osmanlıspor’un ardından Süper Lig’e yükselen üçüncü ve son takım oldu. Akdeniz ekibi, bir sezon aranın ardından tekrar Spor Toto Süper Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.

Maç sonrası büyük sevinç

Karşılaşmada Ömer Kandemir’in penaltı golünden sonra Antalyaspor futbolcuları ve teknik heyetinde büyük sevinç yaşandı. Futbolcular ve teknik heyet sahada birbirlerine sarılarak, Süper Lig’e çıkmalarını kutladı. Futbolcular, sevinç gösterileri sırasında teknik direktörleri Yusuf Şimşek’i da havaya attı. Akdeniz ekibinin futbolcuları, daha sonra taraftarlarının bulunduğu tribünlere giderek, birlikte tezahüratlar yaptı. Samsunsporlu futbolcular ise maçın ardından büyük üzüntü yaşadı.



Kupalarını aldılar

Antalyasporlu futbolcular maçın ardından düzenlenen törende play-off şampiyonluk kupası ve madalyalarını aldı. Türkiye Futbol Federasyonu 2. Başkan Vekili Arif Koşar, futbolcu ve teknik heyete madalyalarını sundu. Daha sonra takım kaptanı Lamine Diarra’ya play-off şampiyonluk kupasını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Arif Koşar birlikte verdi. Akdeniz ekibinin futbolcuları, saha içinde kupayla fotoğraf çektirdi.

Antalyaspor, tarihinde 6. kez Süper Lig’e yükseldi

Akdeniz temsilcisi, 1981-1982, 1985-1986, 2005-2006 ve 2007-2008 sezonlarında doğrudan Süper Lig’e çıkarken, 1993-1994 sezonunda ise play-off finalinde İstanbulspor’u 3-2 yenerek Süper Lig vizesi aldı. Karşılaşmada maçın adamı olarak Samsunsporlu futbolcu Mbilla seçildi. Müsabakada takımının iki golünü kaydeden Mbilla, basın mensupları arasında yapılan oylamada "maçın adamı" olarak gösterildi. Penaltı atışları sonucunda karşılaşmadan mağlup ayrılarak Süper Lig’e çıkma şansını yitiren Samsunspor, üst üste ikinci kez play-off finalini kaybetti. 2011-2012 sezonu sonunda Süper Lig’e veda eden Karadeniz ekibi, geçen sezon PTT 1. Lig play-off finalinde yine İstanbul’da Mersin İdmanyurdu’na 2-0 yenilmişti.

Maçta 3 kırmızı kart çıktı


Karşılaşmada Samsunspor’dan 2, Antalyaspor’dan 1 futbolcu kırmızı kart gördü. Maçın 79. dakikasında Antalyaspor’dan Sezer Badur, Taha Yalçıner’e yaptığı sert müdahale nedeniyle direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Taha Yalçıner ise 90. dakikada Emrah Başsan’a yaptığı faul sonrası ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Karşılaşmada uzatma bölümünün son dakikasında ise Samsunsporlu Mbilla da ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Maçta ayrıca Antalyaspor’dan 5, Samsunspor’dan da 3 futbolcuya sarı kart gösterildi.

Yusuf Şimşek tribüne gönderildi


Karşılaşmanın 81. dakikasında Antalyaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hakem Halis Özkahya tarafından tribüne gönderildi. Antalyasporlu futbolcu Sezer Badur’un doğrudan kırmızı kart gördüğü pozisyonun ardından yoğun şekilde itirazda bulunan Şimşek, Özkahya’nın kararıyla tribüne çıkarak, maçın kalan bölümünü buradan takip etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ