MENÜ

Rıdvan Dilmen: Galatasaray formasıyla kazandı

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Bursaspor maçını değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen: Galatasaray formasıyla kazandı

NTVSpor'da yayınlanan %100 Futbol programında Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali maçı öncesinde değerlendirmede bulunan Rıdvan Dilmen, "Hakem Bülent Yıldırım olduğu için bu maç kolay olmayacak. Çalımcı çok oyuncu var. Ben kırmızı kartlar bekliyorum bu maçta, 2-3 tane kırmızı kart çıkar. Beşiktaş seneye yine her maçını deplasmanda oynayacaksa şampiyon olma şansı yok" dedi.

İlk yarıyı değerlendiren Rıdvan Dilmen, "Bursaspor'un 5 pozisyonu var. Galatasaray'ın 2 pozisyonu var. Çok çabuk geçiliyor orta sahalar. İlk yarıya baktığımızda kupayı garantileyecek skoru elde edebilirdi. Sinan Bolat hatalı değil iyi oynuyor. Galatasaraylı futbolcular çok sinirli. Melo ve Sabri olayı da oldu. Şu atmosferde hakem toleranslı olabilir. Ben olsam ben de kart vermezdim Melo ve Sabri kavgasına. Galatasaray'ın yapması gereken pas yüzdesini arttırması gerek. Çok gergin maç. Her an herkes oyundan atılabilir" dedi.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın 3-2'lik zaferiyle tamamlanan final maçı sonrasındaki programda ise "Hamza hoca ve Galatasaray tarihe geçti. Galatasaray şampiyonluktan sonra formalite Rize maçı oynadı. Sonra kutlamalar vardı. Böyle hazırlandı finale. Bursa'da 2 önemli stoper olmayınca Burak bundan faydalandı ve 3 gol attı. Büyük takım ve kupa alışkanlığı ortaya çıkıyor. Altıpastan kötü vuruşlar yaptılar, konsantrasyon sıfırdı. Bursa ligin en çok gol atan takımı ama en çok da pozisyon veren takım. Büyük avantaj vardı, evinde oynadı ve ligin şampiyonuyla oynuyordu. Fakat değerlendiremedi fırsatları. Sonuçta, tecrübe, forma, güven kazandı. Stresi kaldıramayan bir Bursaspor vardı. Orta sahanın olmadığı, bomboş arazinin olduğu, her iki takımın da sürekli kaleye gittiği bir maç izledik. İki takım da 3-0, 5-0 kazanmak için oynadı, özellikle Bursa. Şenol hocanın en büyük zaafiyeti kendi silahlarıyla vuruldu. Bursa'da beklentinin çok altında kalan Josue oldu. Galatasaray fazla hazırlanmadığı, mental ve fizik olarak 1 günde hazırlandığı maçı formasıyla, alışkanlığıyla kazandı. Bursa'nın rakibi Galatasaray olmasaydı, bir Anadolu ekibi olsaydı Şenol hocanın takımı maçı kazanırdı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ