MENÜ

Webo: Bu forma için her zaman hazırım

2014-2015 sezonunu 13 golle kapatan Pierre Webo'nun sözleşmesi sona erdi. Buna rağmen tecrübeli oyuncu Fenerbahçe'nin bir parçası gibi hareket ederek açıklamalarda bulundu.

Webo: Bu forma için  her zaman hazırım

Kamerunlu futbolcu, bu sene sadece saha içinde verilen mücadelenin rakipler için yeterli kalmadığını dile getirerek Fenerbahçe'nin Türk futbolunda temsil ettiği güce değindi. Şampiyon olamadıkları için çok üzgün olduğunu belirten golcü isim, taraftardan özür diledi ve sözleşmesinin yenilenmesini çok istediğini açıkladı.

Fenerbahçe Dergisi'nin yaptığı röportaj şöyle:

"KOLAY BİR SİZON OLMADI, ZORLUKLAR YAŞADIK"

"Bizim için hiç kolay bir sezon olmadı. Gerçekten hem saha içinde hem saha dışında zorluklar yaşadığımız, yolumuza engellerin çıktığı bir sezonu geride bıraktık. Belki de en önemlisi otobüste yaşadığımız o saldırı gecesiydi. O gece tüm zorlukların tepe noktasını oluşturdu. Fazlasıyla korktuk. Bu kez şunu gördük: Fenerbahçe öyle bir güç ki; saha içerisinde alnımızın teriyle verdiğimiz mücadele yeterli gelmiyor, dışarıdan saldırıyorlar, üstelik canımıza kast ederek... Şunun iyice farkına vardık: Bizi saha içerisinde herkes yenmek istiyor, herkes Fenerbahçe'ye karşı başarılı olmak istiyor ama saha dışarısında da insanların kişisel olarak bu tarz yöntemlerle bizi mağlup etmeye ve yıldırmaya çalıştıklarını gördük. Bize kelimenin tam anlamıyla saldırıldı. Saha içi yetmedi; saha dışında da saldırıldı. Maalesef çok çok üzücüydü. Dünya'nın hiçbir yerinde böylesine saldırıya uğrayan, böylesine üzerine gidilen başka bir camia yok.

SENCE FUTBOL ÜLKEMİZDE NEDEN "SADECE FUTBOL" OLMAKTAN ÇIKIYOR?


"Türkiye'deki 4. yılım ve belki de en çok anlamakta, uyum sağlamakta zorlandığım konu bu. Burada bazı anlar oluyor, futbolun futbol olmaktan çıktığını, futbol konuşurken futbol dışında her şeyi konuşmaya başladığımızı hissediyorum. Özellikle Fenerbahçe'deyken bunu fazlasıyla hissettim. Hangi stada gidersek gidelim sürekli olaylar oluyor. Sürekli saldırılar, futbol dışı olaylar oluyor maalesef. Bunun artık çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkesin futbolu bir nevi kendi menfaatleri için veya bağlı olduğu kurumların menfaatleri için kullanma çabası içerisinde olduklarını düşünüyorum. Bu, bir şekilde değişmeli. Futbol gerçekten çok güzel ve keyfini çıkarmanız gereken bir oyun. Bu tarz futbol dışı politik yönleri bir kenara bırakıp bizim sadece saha içine bakıp ondan keyif almaya çalışmamız gerekiyor diye düşünüyorum. Futbol tutkusunun fazlasıyla üst düzeyde olmasına rağmen, böyle olaylar yaşanıyor. O nedenle hem hayatta, hem sosyal hayatta keyif almaya nasıl bakıyorsak, futboldan da bu şekilde keyif almaya çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye'nin ilerleyen yıllarda bunu başarabileceğine olan inancım tam."

BU SEZON GENELİNE BAKTIĞIMIZDA; GENELDE MAÇLARA YEDEK ÇIKTIĞINI VE 2. YARI OYUNA DAHİL OLUP KRİTİK GOLLER BULDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ. TOPLAM 13 GOLE İMZA ATMIŞSIN. İSMAİL HOCA'NIN SENİ BÖYLE DEĞERLENDİRMESİ VE SEZONUN GENELİNDEKİ ŞAHSİ PERFORMANSINLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİ ALABİLİR MİYİZ?

"Bu konuyla ilgili gerçek hissimi söylemek istiyorum: Bu sene daha fazla oynamak ve bu takıma daha fazla yardımcı olmak isterdim. Gerek antrenman yaparken, gerek saha içerisindeyken her zaman bu takıma yardımcı olabilecek oyunculardan biri olduğuma inanıyordum ama maalesef hocamızın kararı sezonun genelinde bu yönde olmadı. Tabii ki hocanın kararıdır, hocamız teknik ekiple beraber oturur, kararını verir ve ne yapıyorsa takımın iyiliği için yapar. Ben de saygı duyuyorum."

KAMERUN, URUGUAY VE İSPANYA'DA OYNAMIŞ TECRÜBELİ BİR FUTBOLCU OLARAK, 4 SENEDİR İÇİNDE YER ALDIĞIN TÜRK FUTBOLUNU OLUMLU - OLUMSUZ YÖNLERİYLE DEĞERLENDİRİR MİSİN?

"Ben genellikle olumlu yanlara bakmayı seven, her gittiği yeri olumlu yanlarıyla hatırlamak isteyen biriyim. Böyle bir yapım var. Türk futbolunu ve Süper Lig'in en iyi takımında top koşturmayı gerçekten çok seviyorum. Futbola olan tutkusuyla bildiğimiz Türk seyircisi önünde oynamak da aslında bizler için çok keyif verici, tabii ki daha önce de sözünü ettiğimiz gibi tadı kaçırılmadığı sürece... Bunu eleştirmek amaçlı söylemiyorum; futbolun sadece saha içinde yaşanan ve her yerde yaşattığı keyfi hatırlatmak adına söylüyorum. Bunun dışında; futbolcu kalitesi, sahalar ve tesislerin durumu yıllar içinde büyük ivme kazandı. Gerek milli takım gerekse kulüpler düzeyinde Türkiye'nin hak ettiği düzeye çıkacağını düşünüyorum. Potansiyel oldukça fazla. Bunu iyi yönetmek gerekiyor. Federasyon bazında, altyapıların ve çocuk yaşta verilen eğitimlerin kalitesinin ve öneminin arttırılması gerektiğine inanıyorum. Bir plan ortaya koyulmalı ve 1-2 nesil o şekilde yetiştirilmeli. İleride ne yapacakları belli olmalı. Türk futbolu bu noktaları çözerse; Avrupa'da en iyi milli takımları arasında yerini alır diye düşünüyorum. "

3 YIL ARANIN ARDINDAN FENERBAHÇE, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE BOY GÖSTERECEK. SEN DE BU KADRODA OLACAK MISIN? SÖZLEŞMENLE İLGİLİ SON DURUM NEDİR?

"Sezon boyunca bu soru bana sorulduğunda; öncelikle işime konsantre olduğumu söyledim. Kendimle ilgili bir açıklama yapmanın ne yeri ne de zamanıydı. Şampiyon olamadığımız için yaşadığım üzüntü ise tarifsiz. Öte yandan, Fenerbahçe'deki misyonumun bittiğini düşünmüyorum. Fenerbahçe'de kalmayı çok istiyorum. Fenerbahçe'yi çok seviyorum ve 2,5 yıldır bu formayı üzerimde taşımaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Fenerbahçe'de hep elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ama bildiğiniz gibi sözleşme iki taraflı bir konu. Sadece bende biten bir konu değil ama ben burada kalmayı fazlasıyla isterim. Bugün şu anda beni arasalar, bir teklif gelse, kabul ederim. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde de Fenerbahçe'de forma giyebilmeyi gerçekten çok istiyorum. Bu forma için her zaman hazırım. Bakalım önümüzdeki günler bize neler gösterecek."

KARİYERİNDE BUNDAN SONRASI İÇİN PLANLARIN NELERDİR?

"Aslında uzun vadeli bir planım yok. Yoğun ve hem fizyolojik hem de psikolojik olarak yorucu bir sezondu. Kendimi kafa olarak da yorgun hissediyorum. Şu anda dinlenmek, ailemle vakit geçirmek ve önümüzdeki sezona en iyi şekilde hazır olmak istiyorum."

PFDK'NIN VERDİĞİ 4 MAÇ CEZA İLE İLGİLİ YORUMUN NEDİR?

Önümüze çıkarılan engellerden bir başkası. 4 maç cezamı daha fazla uzatmamak için bu konu hakkında konuşmak istemiyorum"

SON OLARAK; TARAFTARIMIZIN BU SEZONKİ TRİBÜN DESTEĞİNİ NASIL BULDUN? BUNDAN SONRASI İÇİN TARAFTARIMIZA NELER SÖYLEMEK İSTERSİN?


"Taraftarımıza net bir şekilde ihtiyacımız var. Biz onları her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Maalesef bu sezon yeni bilet sisteminden dolayı onları eskisi kadar stadımızda göremedik. Yine de olabildiğince tribünleri doldurdukları için onlara teşekkür ediyorum ve tüm camiamızdan şampiyon olamadığımız için özür diliyorum."

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ