MENÜ

Ali Dürüst ve Albayrak'tan kupa protestosu

Şampiyonluk kutlamalarında platformda yer almayan ve dün Sportif A.Ş.'deki görevlerinden istifa eden Abdurrahim Albayrak ile Ali Dürüst'ün, Bursa'daki Türkiye Kupası finaline katılmayacağı öğrenildi. Kulübü temsilen platforma çıkma isteğini kabul etmeyen Yarsuvat ise ikiliye yapılan hareketin yanlışlığına değindi.

Ali Dürüst ve Albayrak'tan kupa protestosu

Türk Telekom Arena’daki şampiyonluk ve 4. yıldız kutlamalarına damgasını vuran Abdurrahim Albayrak-Ali Dürüst krizinde perde arkası belli oldu.

Kutlamalar öncesinde yeni başkan Dursun Özbek, platformda hiçbir yöneticinin bulunmayacağını belirtti ve bu konuda kararını deklare etti. Ancak TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, kupa töreninde kulübü temsilen birinin bulunmasının doğru olacağını dile getirdi. Bunun üzerine Özbek, Duygun Yarsuvat’ın sahneye çıkmasını istedi. Ancak Yarsuvat bu tür şeylere sıcak bakmadığını ileterek, kabul etmedi. Yarsuvat’ın “Çıkmam” demesi üzerine Özbek, yöneticilerin ısrarı üzerine platformda yer aldı.

Törende kendilerinin unutulduğunu düşünen Albayrak ile Dürüst, buna tepki göstererek kutlamalardan ayrıldı. Albayrak, telefonunu bile kapatırken, Dürüst’ün ise keyfinin kaçtığı dile getirildi. İkili dün ise Sportif A.Ş.’deki görevlerinden istifa etti.

Dürüst, “Kupa törenine hiçbir yönetici ve başkan çıkmayacaktı. Abdurrahim Albayrak ve benim beklentim yoktu. Kırgınlığımız yok. Bizim dünkü aldığımız mesaj, bu istifayı bugün vermemiz gerektiği yönündeydi. Dolayısıyla gereğini yaptık. Dursun Özbek’ten teklif gelirse kabul etmem. Bu dengeleri bozar” dedi.

"Uzaktan izledim"

İki yöneticinin de yaşananlara tepki olarak Ziraat Türkiye Kupası Finali’ne de gitmeyeceği ifade edildi. Olayları protesto edecek olan Albayrak ile Dürüst’ün bu durumu futbolcuların da canını sıktı. Galatasaray eski Başkanı Duygun Yarsuvat, “Dursun platforma beraber gitmek istedi. Ben uzaktan izlemeyi tercih ederim dedim. Ama Abdurrahim ve Ali’nin orada olması gerekirdi” yorumunu yaptı. Yarsuvat, NTV Spor’a ise “yeni yönetim yeni Abdurrahim’ler bulur, bu işi götürür” açıklaması yaptı.

Süren: Böyle bir prosedür yok

Galatasaray’da en çok şampiyonluk gören başkan Faruk Süren, kürsüde futbolla ilgilenen yöneticinin bulunması gerektiğini ifade etti, orada başkanın olmaması gerektiğini belirtti. Süren, “Benim görüşüme göre başkan çıkmaz. Barcelona, Real Madrid, Milan, Inter başkanlarının kürsüye çıkıp kupa aldıklarını görmedim. Protokole çağrılmıyorlarsa resmi seremoni bittikten sonra unutulmamaları gerekirdi. Başkanın platformda prosedür gereği durduğu ise tamamen palavra” dedi.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ