MENÜ

Galatasaray transferde saldırıyor

Önce 4. yıldızı takan Galatasaray, şimdi de Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazmak için transferin yıldızlarına sarıldı. Listede İbrahimovic'ten Ayew'e kadar birçok önemli isim var.

Galatasaray transferde saldırıyor

Forvet adayları: Zlatan İbrahimovic, Podolski ve Pierre Gignac

Galatasaraylılar’ın gönlünde yatan Aslan elbette Zlatan İbrahimovic. Yönetim şampiyonluğu ve 4. yıldızı taçlandırmak, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak adına imkanları İsveçli golcü için zorlayacak ama olası bir olumsuzluğa karşın alternatifleri de hazırlıyor. İnter’de mutsuz olan ve Arsenal’in satış listesindeki Podolski’nin yanına bir tanıdık oyuncunun daha adı yazıldı: Pierre Gignac. Lorient ve Toulouse’tan sonra şimdi de Marsilya forması giyen ve ilk kez ülke dışına çıkma heyecanı yaşayan 29 yaşındaki forvetin şartları araştırılıyor.

Orta saha adayları: Andre Ayew, Ozan Tufan ve de Jong

Galatasaray, Melo gitse de kalsa da orta alanın hem ortasına hem de kanatlarına takviye yapacak. Melo ayrılığı için düşünülen isim, oyun tarzıyla da Brezilyalı futbolcuya çok benzeyen Milan’ın 30 yaşındaki deneyimli oyuncusu Nigel de Jong. Orta alanın her bölgesinde görev yapabilen Bursasporlu Ozan Tufan da Aslan’ın radarında. Cim Bom’un listesinde olan ve bonservis bedeli bulunan ender oyunculardan biri. Fakat genç yaşı ve her geçen gün aşama kaydediyor olması, Ozan Tufan’a verilecek parayı sorun olmaktan çıkarıyor. Hücum gücüne büyük katkı yapabilecek bir başka yıldız ise Andre Ayew... Marsilya’nın 25 yaşındaki sol açığı, transfer harekatında öncelikli durumda.

Yasin Öztekin: Ibrahimovic gelsin ben onu beslerim!


Stoper adayları: Ron Vlaar ve Serdar Aziz


Semih’e İnter’den gelen sürpriz transfer teklifi, hem oyuncunun hem de Galatasaray’ın aklını karıştırdı. Yönetim, İtalyanlar’ın genç futbolcu için gözden çıkardığı 7 milyon Euro’yu (21 milyon TL) gündemdeki diğer transferlerde kullanmayı düşünüyor. Aston Villa’dan ayrılan Ron Vlaar (30) ve Bursaspor’un başarılı stoperi Serdar Aziz, Sarı-Kırmızılılar’ın en ciddi adayları.

Sağ bek adayları: Maxi Pereira ve Glen Johnson

Yönetimin tavrı kaptan Sabri Sarıoğlu’nun kalmasından yana ama ideal kadro için savunmanın sağına da transfer yapılacak. Liverpool ile sözleşmesi biten ve yeni teklifleri değerlendirmeye başlayan 30 yaşındaki Glen Johnson, Cim Bom’da favori aday. İngiliz oyuncunun alternatifi de bir başka usta ayak Maxi Pereira. Onun da Benfica ile mukavelesi bitti, Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren bir takım istediğini dile getirdi.

Serdar Dinçbaylı

Haberin Devamı
YORUM YAZ