MENÜ

FİNAL! Juventus-Barcelona maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Şampiyonlar Ligi kupası bu akşam sahibini bulacak, Berlin'deki dev finali Cüneyt Çakır yönetecek. Barcelona ile İtalyan ekibi Juventus, Avrupa'nın en büyüğü olmak için karşı karşıya gelecek.

FİNAL! Juventus-Barcelona maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Avrupa’nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi’nde final günü geldi, çattı.

Hakemimiz Cüneyt Çakır’ın yöneteceği mücadelede İspanyol devi Barcelona, İtalyan temsilcisi Juventus’la kozlarını paylaşacak. Almanya’daki Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki mücadele, saat 21.45’te başlayacak ve Star TV’den ekranlara gelecek. Yarı finalde Alman ekibi Bayern Münih’i elemeyi başaran Barça, tarihinde 8. kez en büyük kupada şampiyonluk maçına çıkacak. Bundan önce 4 kez kupayı kaldıran Katalan ekibi, 3 kez de kaybetti. Son mutluluğunu ise 2011 yılında yaşamıştı. Daha önce 2006 Dünya Kupası’nda İtalya, bu statta Fransa’yı yenmiş ve kupayı kaldırmıştı. O maçta İtalyanlar’ın kadrosunda bulunan Buffon, Chiellini ve Pirlo, bu kez Juve formasıyla sahne alacaklar.

Messi tarihe geçebilir

Real Madrid’i yarı finalde eleyen Siyah-Beyazlılar, 12 yıl sonra final mücadelesine çıkacak. Daha önce Çizme ekibi, 7 kez bu heyecanı yaşadı. Bunların 2’sinde rakiplerini devirdi, 5 kez kaybetti. Juve en son kupasını da, 2003 yılında elde etmişti. Barça’da gözler elbette Lionel Messi’nin üzerinde olacak. Messi kupa tarihinde 77, bu sezon ise 10 golü var. Her iki alanda da Real Madrid’li Cristiano Ronaldo ile zirve için kapışan Arjantinli yıldız, 1 gol atması halinde hem CR7’yi geçip zirveyi iki yerde de ele geçirecek, hem de 3. kez finalde gol atan ilk isim olarak tarihe geçecek. Juventus’ta da 7 gollü Carlos Tevez ise İtalyanlar’ın sahadaki en büyük kozu olacak.

Kazanan kupayı 3’ler!

Finale çıkan iki takım da, bu sezon ülkelerinde harika bir performans sergiledi. İtalyan ekibi Juventus, bu sezon lig kupasının yanı sıra İtalya Kupası’nı da müzesine götürmüştü. Barcelona da, La Liga ile birlikte İspanya Kral Kupası’nı havaya kaldırmıştı. Finali kazanan, sezonu 3 kupayla tamamlamış olacak. Daha önce Barcelona, 2008-09 sezonunda bu başarıya ulaşmıştı. Barça ile birlikte ülkelerinde iki kupa kazanıp, Avrupa’nın en büyüğü olan takımlar ise 1967’de Celtic, 1972’de Ajax, 1988’de PSV Eindhoven, 1999’da Manchester United, 2010’da İnter ve 2013’te Bayern Münih olmuştu.

Büyük kapışma başka bahara

Barcelona ile Juventus’un Şampiyonlar Ligi finalindeki kapışması, Luis Suarez’in, geçmişte sabıkasının olduğu oyuncularla yeniden karşılaşması anlamına gelecek. Bu sezon başında Liverpool’dan Barcelona’ya transfer olan Suarez, 15 Ekim 2011’de, İngiltere Premier Ligi’nde oynanan maçta o dönem Manchester United’da forma giyen Patrice Evra’ya maç içinde ırkçı söylemlerde bulunmuştu. Fransız futbolcu, bu durumdan dolayı İngiltere Futbol Federasyonu’ndan 8 maç ceza almıştı. Öte yandan dev final; Evra’nın yanı sıra İtalyan ekibinin bir başka oyuncusu Giorgio Chiellini için de ayrı bir önem taşıyor. Chiellini, 2014 Dünya Kupası’nda ülkesinin Uruguay ile oynadığı maçta kendisini ısıran Suarez’le ilk kez karşı karşıya gelecekti ancak sakatlığı sebebiyle bu durum gerçekleşemeyecek. Bundan dolayı birçok futbolseverin beklediği bu düello, başka baharda yaşanacak.

Yine ilkleri başaracak

Finali yönetecek Cüneyt Çakır, kupanın şampiyonluk mücadelesinde düdük çalacak ilk Türk hakem olacak. Kariyerinde 100’ün üzerinde uluslararası maça çıkan Çakır, son olarak 2014 Dünya Kupası’nda sahne almış ve Doğan Babacan’dan sonra dünya futbolunun 1 numaralı turnuvasında yer alan ikinci Türk hakem olarak tarihe geçmişti. Tarih yazmaya devam eden Çakır, Babacan’dan tam 40 yıl sonra Brezilya’daki futbol şöleninde yarı final yöneten de ilk isim olmuştu. Bundan önce Euro 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’na seçilen 38 yaşındaki Çakır, burada 2 maçın yanına bir yarı final, bir de finalin dördüncü hakemi unvanlarını eklemişti.

İşte yardımcıları...

Geçen sezon Atletico Madrid-Real Madrid arasındaki finalin 4. hakemi olan Çakır, bu sezon ise Şampiyonlar Ligi’nde 4 maça çıktı ve son olarak 2. turda 1-1 sona eren PSG-Chelsea sınavında boy göstermişti. Çakır’ın finaldeki yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Finalin dördüncü hakemi İsveç Futbol Federasyonu’ndan Jonas Eriksson olurken, ilave yardımcı hakemlikleri Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek yapacak. Mustafa Emre Eyisoy ise dev finalde yedek yardımcı hakem olarak yer alacak.

Muhtemel 11'ler

STAT: Berlin Olimpiyat
SAAT: 21.45
YAYIN: Star TV
HAKEM: Cüneyt Çakır

JUVENTUS
Buffon
Lichtsteiner
Bonucci
Barzagli
Evra
Pogba
Vidal
Marchisio
Pirlo
Morata
Tevez
T.D.: Max Allegri

BARCELONA
Ter Stegen
Alves
Pique
Mascherano
Alba
Busquets
Rakitic
Iniesta
Messi
Neymar
Suarez
T.D: Luis Enrique

Haberin Devamı
YORUM YAZ