MENÜ

Sivok, Beşiktaş'a veda etti

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonun bitmesinin ardından Beşiktaş'ta ayrılıklar başladı. Siyah-beyazlı kulübe ilk veda eden Çek futbolcu Tomas Sivok oldu.

Sivok, Beşiktaş'a veda etti

Sivok, Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar ile BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında duygusal olduğu gözlenen tecrübeli futbolcu, Beşiktaş gibi büyük bir kulüp ve camiada 7 yıl oynamanın kendisi için büyük gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Siyah-beyazlı kulüpteki kariyerinde 2 kez sözleşme imzaladığını hatırlatan Sivok, "Burası benim evimdi, ailemdi. Çok güzel insanlarla tanıştım. Bu kulüpte oynarken evlendim ve iki çocuğum doğdu. Büyük mutlulukları hep beraber yaşadık. Burayı her zaman evim olarak göreceğim. Ayrılmam benim için burukluk getirmiyor. Yeni deneyimler ve heyecanlar hissediyorum. Bu ailenin parçası olmak gurur kaynağı" diye konuştu.

Ayrılış nedeniyle ilgili soruyu yanıtlayan Tomas Sivok, şunları söyledi:

"Futbolun içinde her zaman bitiş ve başlangıç vardır. Sözleşme konusunda anlaşamadık ama kimseye kırgınlık hissetmiyorum. Güzel duygularla ayrılıyoruz. Oyuncular gider, oyuncular gelir. Bazı dönemlerin sonu olması gerekiyor. Belki Milosevic benden bayrağı devralacak. Kulüpten bu şekilde güzel ayrılmak da mutluluk verici. Bundan sonraki hayatımı dört gözle bekliyorum. Yeni deneyimler yaşamam lazım. Yeni bir kulüpte, yeni insanlarla tanışmam lazım."

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti Milli Takımı ile başarı olmayı hedeflediğini vurgulayan Sivok, "Sürekli oynayabileceğim bir kulübe gitmek için çalışmalarım var. Benim için kolay olan kulüpte devam etmekti. Devam ettiğimde bu hissi ve heyecanı yitirecektim. 3-4 yıl daha üst düzey futbol oynayabileceğim, yeni hisleri birkaç kez yaşayabileceğim bir yere gitmek istiyorum. Beşiktaş sayfası kapanıyor" ifadelerini kullandı.

"Tek pişmanlığım Vodafone Arena’da maça çıkamamak"

Sivok, tek pişmanlığının Vodafone Arena’da bir maça çıkamamak olduğunu dile getirdi.

BJK İnönü Stadı’ndaki veda maçında güzel bir atmosferde oynadıklarını hatırlatan Çek futbolcu, "Bundan sonraki kulübüm, ister Türkiye’de olsun ister yurt dışında olsun inşallah en azından rakip olarak o atmosferi yeniden solurum. İnönü Stadı’nın o muazzam atmosferini yaşamak mutluluk kaynağı" dedi.

Kariyer planlaması konusunda da bilgiler veren Sivok, "Antrenörlük kurslarını ülkemde uzun süredir alıyorum. Antrenörlük belgelerini aldıktan sonra antrenör olur muyum, bilmiyorum. Gelecekte de futbolun içinde kalmak istiyorum. Şartlar doğru olursa Beşiktaş’a gelmek isterim. Beşiktaş benim ailem" diye konuştu.

Kulüpte çok büyük mutluluklar yaşadığını anlatan Tomas Sivok, en büyük hayal kırıklığının ise bu sezon kaçırdıkları şampiyonluk olduğunu sözlerine ekledi.

Vardar: "Büyük emekler verdi"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mete Vardar ise Sivok’un kulübe büyük emekler verdiğini söyledi.

Sivok’un takım kaptanlığı da yaptığına dikkati çeken Vardar, şöyle konuştu:

"Sivok, Türkiye liglerinde 156 kez olmak üzere toplamda da 198 maçla en fazla oynayan yabancı oyuncumuz. Bu anlamda ödüllendirmek istedik. Birkaç maç önce bu ödüle layık oldu ama sezon sonunu bekledik. Kaptanımız 7 sene çok büyük emekler verdi, çok büyük katkılar verdi. Geçmişte şampiyonluk yaşayan tek oyuncu. Bu gurur ve mutluluğu hep beraber yaşıyoruz."

Toplantının ardından Mete Vardar, Tomas Sivok’a hizmetlerinden dolayı bir plaket verdi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ