MENÜ

Mersin İdmanyurdu 2-2 İstanbul Başakşehir

Lig tarihindeki en iyi performansına imza atıp 4. olan Başakşehir, Avrupa bileti aldı. 2-0 geriye düştüğü Mersin'den 1 puanla dönen Avcı'nın takımı büyük sevinç yaşadı.

Mersin İdmanyurdu 2-2 İstanbul Başakşehir

Kazanırsa dördüncülüğü garantileyip Avrupaya gidecek olan Başakşehir, Süper Lig’in bir başka başarılı ekibi Mersin İdmanyurdu karşısında ilk yarıda çok zorlandı. Abdullah Avcı, Doka gibi önemli bir hücum silahını hamle oyuncusu olarak kulübede tuttu. Amacı Mersin karşısında bir kaza golü yemeden kontrollü bir futbolla aradığı sonuca gitmekti. 13’te Epureanu inanılmaz bir golü 6 pastan kaçıran isimdi. 21’de ise ev sahibi sağ kanattan Vederson ile kullandığı serbest atışta Welliton’un kafası dışarı gitti. İkinci yarı ev sahibinden üst üste iki gol geldi. 50’de Welliton uzaktan vurdu, Volkan’ın büyük hatasında top Başakşehir fileleriyle buluştu: 1-0. 55’te ise Welliton’un nefis asistinde Oktay takımını 2-0 öne geçirdi. 79’da Doka bu defa affetmedi ve ceza alanına girerken yerden bir vuruşla farkı bire indirdi: 2-1.

Murat kızardı

81’de oyundan çıkarken ağır davrandığı için sarı kart gören Murat Ceylan iki sarı karttan kırmızı gördü ve ev sahibi 10 kişi oynamak zorunda kaldı son 10 dakikayı. 87’de Doka vurdu Mihaylov’dan döndü, Visca boş kaleye topu yuvarladı: 2-2. Sivas ve Bursa’dan gelen sonuçlar da Başakşehir’in ekmeğine yağ sürdü, 2-2’lik skor, bir puan yetti arttı bile 4.’lük için.

Tunç Kayacı

Haberin Devamı
YORUM YAZ