MENÜ

FLAŞ! Terraneo'nun ilk transferi kaleye...

Transfer görüşmesi için geldiği İstanbul'da F.Bahçe'nin sportif direktörü olan Terraneo, düğmeye bastı.Daha önce Inter ve Lazio'da da bu görevi üstlenen, dün de Sarı-Lacivertlilerin KAP'a bildirdiği İtalyan idarecinin liste başında Sergio Romero ve Federico Marchetti var.

FLAŞ! Terraneo'nun ilk transferi kaleye...

Fenerbahçe silbaştan yaratmayı kafasına koyan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, transfer görüşmeleri için İstanbul’a gelen Giuliano Terraneo’yu sportif direktör olarak resmen takımın başına getirdi. Daha önce Inter ve Lazio’da da bu görevi üstlenen İtalyan asıllı yöneticiyle önceki gün el sıkışan, dün de KAP’a açıklama yapıp işi resmiyete döken sarı-lacivertliler yapılanmaya kaleden başlayacak.

Çizme'de menajerlik yaptığı için oyuncu portföyü çok geniş olan 61 yaşındaki tecrübeli idarecinin listesinin ilk sırasında Sampdoria’yla sözleşmesi 1 ay sonra bitecek olan Sergio Romero var. Arjantin Milli Takımı’yla son Dünya Kupası’nda final oynayan 28 yaşındaki file bekçisinin alternatifi de yine İtalya’dan.

4 yıldır Lazio’da forma giyen Federico Marchetti’yi ‘B planı’ olarak 2. sıraya yazan Terraneo, 32 yaşındaki kaleci için “İtalya’nın yeni Buffon’u olacak” yorumları yapmıştı. Ancak deneyimli file bekçisindeki tek engel kulübüyle 1 yıl daha kontratı bulunması.

Terraneo, İtalya’da 80’li yıllara damga vuran kaleci olarak tanınıyor. Jübilesinden sonra Lazio’da sportif direktörlük yapan Terraneo, 2000’de Inter ile anlaştı ve Seedorf ile F.Cannavaro gibi dönemin yıldızlarını Inter’e transfer etti.

(Vatan)

Haberin Devamı
YORUM YAZ