MENÜ

Fikret Orman ve Slaven Bilic'ten veda toplantısı

Beşiktaş başkanı Fikret Orman ve yolların ayrılacağı Slaven Bilic, bir basın toplantısı düzenledi.

Fikret Orman ve Slaven Bilic'ten veda toplantısı

Beşiktaş başkanı Fikret Orman ve yolların ayrılacağı Slaven Bilic, bir basın toplantısı düzenledi.

İkilinin yaptığı açıklamalardan satırbaşları şu şekilde:

***

FİKRET ORMAN'IN AÇIKLAMALARI:

Son 2 senede birçok sıkıntı yaşadık ama hocamız bir Beşiktaşlı gibi mücadele etti. Şanssız bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirm. Hocamız ile biz bir aile gibi olmuştuk. Benim kızım da hocamızın gideceğine çok üzüldü. Biz bir taraftar kazandığımızı düşünüyoruz. Tekrar Slaven Bilic'e ve yardımcı hocalarımıza şahsım ve yönetim Kurulum adına teşekkür ediyorum.

SLAVEN BILIC'İN AÇIKLAMALARI:

Bu bir veda günü. Başkanımız da dile getirdi. Hepimiz üzgünüz. Burada harika bir devrin sonuna geliyoruz Şampiyonluğa ulaşamadığımız için üzgünüz. Ligin sonuna kadar en iyi futbol oynayan ve şampiyonluğu hak eden taraf bizdik. Şampiyon olamadığımız için tek sorumlu benim. Bana bu büyük kulüpte çalışma fırsatı verildiği için minnettarım. Belki Teknik Direktör olarak bugün buradan ayrılıyoruz ama kalbimiz hep burada olacak.

'Beşiktaş'a hayır diyemem'

Birgün yeniden buraya döner miyim; Tarihten birçok örnek var. Bir kere bulunduğun yere, bir daha asla dönme diye felsefi sözler var. Ancak tarihte birçok örnek var, geri dönüşler hayal kırıklıkları olmuştur ama bazen de geri dönüşler daha büyük başarılar getirmiştir. Beşiktaş benim kulübüm. Asla, 'asla' demem.

'Hakemlik yapmak çok zor'

Modern futbolda hakemin mesleğini icra etmesi çok zor. Televizton programlarında bile bazen yorumcular bir pozisyonu 20 kere ileri geri alıyorlar. Yapılan hataların kasıltı yapıldığına inanmıyorum. Evimizde oynamadığımız için hakemler üzerinde oluşturabildiğieceğimiz baskıyı hiçbir zaman oluşturamadık. Ama Beşiktaş şampiyon olamadıysa burada eleştirelecek olan kesinlikle hakemler değildir.

'Kahraman olarak ayrılmıyoruz'


Beşiktaş’ın Vodafone Arena’ya çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorum. Oraya teknik direktör olarak çıkamayacağım ama takımın orada mücadele etmesinden gurur duyarım. Türkiye’de bu işlerin nasıl yürüdüğünü iyi biliyorum. Buraya geldiğimde; Önemli olan seni kaç insanın karşıladığı değil, önemli olan seni kaç insanın uğurlamaya geldiğidir” denmişti. Biz tabii ki burada kahraman olarak ayrılmıyoruz. Fakat olumlu bir atmosferde ayrılıyoruz.

Haberin Devamı
YORUM YAZ