MENÜ

Fenerbahçe'nin yeni hocası kim olacak?

İtalya temsilcimiz Gaetano Mocciaro, Terraneo'yu yorumladı.

Fenerbahçe'nin yeni hocası kim olacak?

Terraneo, dünya futbolunu çok iyi bilen, Barcelona’ya danışmanlık yapmış biri.Yeni hoca, yüzde 90 İtalyan olur. En büyük adaylar ise Spaletti ile Di Matteo...

Açıkçası Fenerbahçe’nin, Sportif Direktör pozisyonu için İtalyan Giuliano Terraneo’yu getirmesine şaşırmadım desem yalan olur. Nasıl bir bağlantıyla bu görevi üstlendiğini henüz bilmiyorum. Ancak Terraneo, dünya futbolunu çok iyi bilen bir isim. Uzun yıllar İtalya’da kalecilik yaptı. Futbolu bıraktıktan sonra Monza’da, Sportif Direktör görevini üstlendi. 1998’de Lazio’da futbol yöneticisi olarak kendisini duyurdu.

Pavel Nedved, Boksic, Roberto Mancini ve Vieri’li kadrosuyla Çizme’de büyük işler başaran Lazio takımını yaratan isimler arasında yer aldı. Sonrasında İnter’de aynı görevi üstlendi. Kısa sürede takımı toparlayıcı hamlelerde bulundu. Örneğin 2000’li yılların başında Seedorf ve Fabio Cannavaro’yu, Milano ekibinin kadrosuna kattı. İtalyan futboluna oldukça hakim olduğu için İspanyol devi Barcelona’ya danışmanlık bile yaptı.

Wenger’in yakın arkadaşı

İspanyolca, Fransızca ve İngilizce biliyor. Barça ihtiyaç duyduğunda, İtalyan oyuncularla ilgili bilgileri hep ondan aldı. Bir dönem Milan’da da oynayan Yepes’in yakın arkadaşıydı ve onun da akıl hocalığını yaptı. Fransız futboluyla ilgili de bilgi sahibi olan Terraneo’nun en yakın arkadaşlarından biri de, Arsenal’in hocası Arsene Wenger.

Geçen sezon Cagliari’de çalıştı ama çok etkin görev yapmadı. Bana göre Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörünü o belirleyecektir. Çok iyi bir hoca bulabilir ve bu yüzde 90 İtalyan olur. Luciano Spaletti ve Roberto Di Matteo şu an boşta olan adaylar. Onun, Sarı-Lacivertliler’de başarılı olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı
YORUM YAZ