MENÜ

Çaykur Rizespor 1-1 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son haftasında Çaykur Rizespor ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı.

Çaykur Rizespor 1-1 Galatasaray

+90 / Tolga Kaplan
Fotoğraflar: Murat Akbaş

Spor Toto Süper Lig
'in 34. ve son haftasında Galatasaray ve Çaykur Rizespor kozlarını paylaştı.

Geçtiğimiz hafta şampiyonluğunu ilan ederek 20. kez mutlu sona ulaşan Sarı-Kırmızılılar, mücadeleye yedek ağırlık bir kadroyla çıktı.



Rize'de Alkış sesleri...

Karşılaşma öncesi Çaykur Rizesporlu futbolcular ve teknik heyet, 4. yıldızı kazanan Galatasaraylı futbolcuları alkışlayarak karşıladı.



Bir alkış da Abitoğlu'na!

Daha sonra, bu sezon hakemlik kariyerini noktalayacağını açıklayan Mustafa Kamil Abitoğlu, iki takım oyuncuları tarafından alkışlandı. Abitoğlu yapılan bu hareket karşısında gözyaşlarını tutamadı.

Karşılaşmaya Çaykur Rizespor tempolu başladı.

Rizespor 7. dakikada sol bek Eren Albayrak'ın etkili ortasıyla tehlike yarattı. Deniz Kadah topu dışarı gönderdi.

Pozisyondan 1 dakika sonra, tecrübeli oyuncu Hamit Altıntop, uzaktan etkili bir vuruşla kaleyi yokladı. Ancak Serkan Kırıntılı topu başarılı bir şekilde tokatladı.

2 takımda stresten uzak, maç tempolu başladı!

13. dakikada G.Saray etkili kısa paslaşmalarla, Rizespor ceza sahasına kadar girdi. Topla buluşan Sabri kaleyi yokladı, ancak top yan ağlarda kaldı.

Eren Albayrak bitiremedi!

Sezon ortasında Ali Adnan'ı keserek formayı kapan ve 9 asistle muhteşem bir sezon geçiren Eren Albayrak, sol kanıdı maden gibi işlemeye devam ediyor.

Sinan Bolat'la karşı karşıya kalan Eren, topu filelerle gönderemedi.

Rize'de gerginlik

39'da maçın şu ana kadar en iyisi olarak görülen Eren Albayrak ve Dzemaili girdikleri bir pozisyon sonrası kısa süreli bir gerginlik yaşadı, ancak ikili arasındaki gerilim kısa sürdü.

Penaltı itirazları...

Tempolu ancak pozisyon zenginliği kısır olan maçta, dakikalar 44'ü gösterdiğinde Kweuke ceza sahasında Semih Kaya ile girdiği pozisyon sonrası penaltı bekledi. Ancak hakem Abitoğlu pozisyona devam dedi.

Muhteşem bir frikik golü!

Mücadelenin ikinci yarısı golle başladı. 50. dakikada Eren Albayrak, sağ çaprazdan kullandığı frikikle, Sinan Bolat'ı avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Yüzde 100'lük pozisyon kaçtı

60. dakikada ev sahibi ekip 2. gole çok yaklaştı.

Sercan Kaya'nın sağ kanattan gönderdiği pasta, ceza sahasında topla buluşan Kweuke, yüzde 100'lük pozisyonu ağlarla buluşturamadı.

Galatasaray 10 kişi!

Günün etkili isimlerinden Kweuke, Galatasaray ceza sahasına girmek üzereyken, genç oyuncu Koray Günter tarafından düşürülünce, Mustafa Kamil Abitoğlu 82. dakikada kırmızı kartına başvurdu.

Umut oyuna girdi, golü attı!

Oyuna, Bruma'nın yerine dahil olan Umut Bulut, 86. dakikada Sabri'nin sağdan kullandığı kornerde düzgün bir kafa vuruşuyla maçta durumu dengeye getirdi.

Karşılaşma 1-1'lik sonuçla sona ererken, şampiyon Galatasaray, son 21 sezonda en az gol atarak şampiyon olan takım oldu.

****************************************************************

ÇAYKUR RİZESPOR-GALATASARAY MAÇ ÖNCESİ NOTLAR:


Süper Lig’de şampiyonluğu garantileyen Galatasaray, 2014-2015 sezonunun son hafta maçında bugün deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak.

Galatasaray’da sarı kart cezalısı olan Olcan Adın, karşılaşmada forma giyemeyecek. Yeni Rize Şehir Stadı’nda saat 13.00’te başlayacak karşılaşmayı hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek. Sarı-Kırmızılı kafile dün akşam saatlerinde uçakla Trabzon’a, oradan da karayoluyla Rize’ye geçti. Taraftarlar, takıma, teknik heyet ve yöneticilere yoğun ilgi gösterdi.

Yıldızlar götürülmedi

Teknik patron Hamza Hamzaoğlu, Sneijder, Muslera, Burak, Selçuk, Chedjou, gibi yıldızlarını Rize’ye götürmedi. Ligdeki son maçta yedek ağırlıklı bir kadro mücadele edecek. As oyuncular ise çarşamba günü Bursa ile oynanacak kupa finalinin hazırlıklarına İstanbul’da devam edecek.

Sinan Gümüş 11'de yok!

Karşılaşma öncesi, iki takımın sahada mücadele edeceği 11 açıklanırken, Sarı-Kırmızılılar'da süre aldığı dönemde gösterdiği performansla taraftarın beğenisini toplayan genç oyuncu Sinan Gümüş, ligin son karşılaşmasında yine kendisine ilk 11'de yer bulamadı. Bu maçla birlikte takımdan ayrılacak olan Pandev ile Dzemaili ise karşılaşmaya 11'de başlayacak.

******************************

İşte Galatasaray'ın ilk 11'i:

Sinan Bolat, Sabri, Koray, Semih, Tarık, Dzemaili, Hamit, Bruma, Emre, Aydın, Goran Pandev.

Yedekler: Eray, Umut, Telles, Sinan Gümüş, Yasin, Yekta.

Çaykur Rizespor'un ilk 11'i:

Serkan, Eren, Koray, Oboabona, Orhan, Muhammed, Kıvanç, Sylvestre, Sercan Kaya, Deniz, Kweuke

Yedekler: Aykut, Ümit, Murat, Tevfik, Engin, Holosko, Fatih Kaan

Haberin Devamı
YORUM YAZ