MENÜ

Arsenal 4-0 Aston Villa

İngiltere FA Cup Finali'nde Aston Villa'yı 4-0 mağlup eden Arsenal kupanın sahibi oldu.

Arsenal 4-0 Aston Villa

Wenger Giroud'u yedek başlatarak Cazorla ,Mesut, Walcott ve Sanchezle yerden top şişirmeden oynamayı tercih etmiş bugün.

8. dakika Cazorla'nın çizgiden ortası defans ve korner. 10. dakikada Arsenal 3. kornerini kullanıyor. Sol çizgide Benteke, Cazorla'yı düşürdü. Mesut kullandı defans önledi.

15. dakika Sanchez'in ortası Koscielny'nin kafası ve Given'ın kurtarışı.

Belleri'nin çizgiden ortasına Ramsey vuramadı. İlk 20 dakikada gol arayan takım Arsenal. 21. dakikada Mesut'un pasında Ramsey kötü vurdu. Mesut her topla buluştuğunda Walcott'a bakıyor. Bir ara topu ile Arsenal golü bulabilir. Yine Mesut vuran Walcott Richardson kaleye giren topu çıkardı. İlk yarım saat Arsenal üstün oyununu golle süsleyemedi. Son paslarda doğru tercihle ilk yarıda her an golü bulabilir Gunners.

Arsenal bugün ilk 40 dakikada oynadığı futbolu Swansea ve Sunderland maçlarında oynasa iki maçı da rahat kazanırdı.

Arsenal golü buldu

40. dakikada Monreal çizgiden ortaladı. Sanchez'in kafası ve Walcott voleyle Arsenal'i 1-0 öne geçirdi. Mesut bugün harika oynadı.

Wembley'de ilk yarı sonucu Arsenal: 1 Aston Villa: 0

Arsenal ikinci yarıya golle başladı

50. dakikada Alexis Sanchez ceza sahasının dışından öyle bir vurdu ki topu ancak filelerde gördük. 34 metre diyebiliriz rahatlıkla.

İkinci golden sonra Arsenal rahatladı ve devamlı atakta. 60. dakika Mesut'un pası Walcott müsait durumda golü yapamadı.

Arsenal farkı 3 yaptı

62. dakikada Cazorla'nın korneri Mertesacker yükseldi kafayı vurdu ve benim maç tahminim skoruyla tutmuş vaziyette şu anda.

Arsenal seyircisi ayakta Wembley'de. 67. dakikada Mesut topu ayağından açmasa golü yapabilirdi.

Maçın başından sonuna kadar istekli ve ileri doğru oynayan Mourinho'nun dediği gibi lüzumsuz pas yapmadan oynayan Arsenal bugün kupayı hakeden taraf oldu.

75. dakika Ramsey'in defansın arkasına sarkan Walcott'a verdiği pas mükemmeldi fakat Walcott'un vuruşu hedefi bulmadı. Tim Sherwood takımın başına geldikten sonra Aston villa'yı oynattığı futbolla oyuncularından maximum verim aldı ve kümede kaldılar. Kimse onlardan bu kupayı kazanmalarını beklemiyordu.

Son söz Ramsey'in


Arsenal seyircisi geçen sene Hull City karşısında galibiyet için Ramsey'in uzatmadaki golünü beklemişti. Bugün Arsenal kupayı 4-0'lık skorla müzesine götürüyor. Uzatmadaki Giroud'un golüyle

Federasyon kupası sahibi Arsenal'e tebrikler. Wembley'den selamlar sevgiler gelecek sezonda buluşmak üzere hoşçakalın.

Edip ADANIR


Takım kadroları

Arsenal: Szczesny, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Ramsey, Özil (Wilshere - 77' ), Sánchez (Oxlade-Chamberlain - 90' ), Walcott (Giroud - 77' )

Yedekler: Gibbs, Gabriel, Wilshere, Giroud, Ospina, Oxlade-Chamberlain, Flamini

Aston Villa: Given, Hutton Booked, Okore, Vlaar, Richardson (Bacuna - 68' ), Cleverley Booked, Westwood Booked (Sánchez - 71' ), Delph Booked, N'Zogbia (Agbonlahor - 53' Booked ), BentekeGrealish

Yedekler: Guzan, Baker, Bacuna, Sinclair, Agbonlahor, Cole, Sánchez

Hakem: Jonathan Moss

Seyirci sayısı: 89,283



Haberin Devamı
YORUM YAZ