MENÜ

Yarsuvat: Bırak kayyuma gitsin dediler

Galatasaray eski başkanı Duygun Yarsuvat, 7 ay önce göreve talip olduğunda çevresindekilerin kendisine "Sen deli misin? Ne yapacaksın? Kayyuma gitsin" dediğini belirtti.

Yarsuvat: Bırak kayyuma gitsin dediler

BIRAK KAYYUM’A GİTSİN DEDİLER, BİZ HAYIR DEDİK

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Yarsuvat, “Her zaman hedefi başarı üzerine koyduk. Bu hedefimizi gerçeğe dönüştürdük. Bu nedenle çok sevinçliyiz. 7 aylık bir süre içerisinde dağınık bir evi topladık. Biz göreve talip olduğumuzda bütün arkadaşlarım, ‘Sen deli misin? Ne yapacaksın? Kayyuma gitsin vb’ gibi saçma sapar sözler sarf ediyorlar. Biz bunlara hayır dedik. Yönetimdeki arkadaşlarımla birlikte yılmadan bu hale getirdik” dedi.


BU ŞAMPİYONLUKLA MALİ SORUNUMUZ KALMADI

Şampiyonlukla birlikte mali sakıntının kalmadığını belirten Yarsuvat, “Ben şuna inandım. Spordan hayatını kazanan bir kuruluştur. Dolayısıyla sporda başarılı olması gerekir. Sporda başarılı olursanız, ürünlerini alırsınız. Biz bunu yaptık. Şampiyonlukla birlikte mali sorunumuz kalmadı” şeklinde konuştu.


HAMZAOĞLU, ATAMAN VE MEMNU İLE DEVAM ETMEK ELZEMDİR


Prof.Dr. Yarsuvat, “Hamza Hamzaoğlu, Ergin Ataman ve Ekrem Memnun'un kulüpte bulunması büyük bir servet. Yeni yönetim bana sorarsa, ben onlara, ‘Üç antrenörümüzle de uzun yıllara yayılar sözleşme yapın’ derim. Bunlar Galatasaray’ın değerini attıran üç arkadaşımızla yola devam etmek elzemdir” dedi.

RAKİPLERİMİZ SULH İÇERİSİNDE GENEL KURULLARINI YAPSINLAR


Rakip kulüpler için de iyi dilek temennisinde bulunan Yarsuvat, “Onlara tavsiyem sulh içerisinde genel kurullarını yapsınlar. Başarı için çalışırsak bu Türkiye’nin başarısı olur. Şampiyonlar Ligi’ne neden 3 takım gitmesin. Türkiye’nin başarısı hepimizin başarısı demektir. Bütün kulüplerin başarılı olmasını temenni ediyorum. Aralarındaki sorun beni ilgilendirmiyor” diye konuştu.

DÖRT YILDIZLI ÜRÜNLER 1 HAFTA İÇERİSİNDE GELİYOR

Dört yıldızlı ürünlerin satışa sunulma tarihiyle de ilgili açıklama yapan Yarsuvat, “Bu konudaki hazırlıklar son aşamaya geldi. Sponsorumuz olan Nike ile görüşmeler yapılıyor. Üretim öyle çok çabuk olan bir şey değil. Bir hafta içerisinde bu çözülecektir diye düşünüyorum. Bütün taraftarlara sesleniyorum. Bayrakları çıkarsınlar, gerekirse 4. Yıldızı kendileri boyayarak formalarına koysunlar. Ama Galatasaray için sevinsinler. Şen olsunlar. Ürünler 1 hafta içerisinde gelir” dedi.

SNIEJDER VE MUSLERA DAHİL HİÇBİR OYUNCU SATILMAYACAK DEDİM

Sneijder’le de ilgili açıklama yapan Yarsuvat, “Sneijder’in zaten sözleşmesi var. Ocak ayında yurtdışından teklifler geldi. Ama ben başarıya kenetlenmiş olduğum için hiçbir oyuncumun ayrılmasına rıza göstermedim ve göstermem. Onlar bizim asetimiz. Burak Yılmaz, Selçuk İnan var. Sağlam olduğu zaman Chedjou var. Sakatlığına rağmen aramıza katılan Melo var. Semih var. Hepsi iyi ve severek çalıştılar. Takımdan hiçbirini satmayı düşünmedim. Mali imkânlar kısıtlı olmasına rağmen transfer de yapabilirdik. Ama Ocak ayında transfer yapmayacağız dedim. Ara dönemde gelen futbolcu takımın motivasyonun bozmak demektir. Ocak ayında yapılan transferler boşa transferlerdir. Hiç kimse iyi oyuncusunu ocak ayında satmaz. Sneijder’in gideceğini pek tahmin etmiyorum. Sneijder özelliği olan bir futbolcu. Takımı toplayan, mağlubiyeti kabul etmeyen bir iradeye sahip. Ters bir şey olacağını sanmıyorum. Benim inancım Galatasaray’da uzun yıllar top oynayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

ÖZBEK YÖNETİMİ ZAYIF DA NASIL 3000 OY ALDI (?)

Genel kuruldan önce Dursun Özbek’in deneyimsiz, yönetim kurulu listesinin de zayıf olduğu yönündeki söylemlerin yanlış olduğunu belirten Duygun Yarsuvat, “Bunları seçimde söylenmiş ifadeler olarak kabul ediyorum. Dursun Özbek çok yeteneklidir. Galatasaray’da bir idareci her şeye karışmaz. Ehli olan kişilere bırakır. Bizim başarımızın ana mimarı Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak’tır. Hukuk dersi olsa karışırdım. Ama futbol olduğu için karışmadım. Dursun Özbek yönetimi zayıf ise bu 3000 oyu nasıl aldı (?). Bence takkelerini çıkartıp, önlerine koysunlar, ‘Biz nerede hata yaptık’ desinler ve o hatayı düzeltsinler” dedi.

(Radyospor)

Haberin Devamı
YORUM YAZ