MENÜ

Anadolu Efes-Trabzonspor Medical Park maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Potada yarı final heyecanı bugün başlayacak. İlk eşleşmede; Anadolu Efes ile Trabzonspor kozlarını paylaşacak. Seride favori Lacivert-Beyazlılar olsa da tarihinin en iyi sezonunu geçiren Karadeniz ekibi kolay kolay pes etmez

Anadolu Efes-Trabzonspor Medical Park maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Erkekler Basketbol 1. Ligi’nde yarı final eşleşmesinde, ilk maçlar bugün oynanmaya başlayacak. Açılışı; Anadolu Efes-Trabzon Medical Park yapacak. Saat 20.00'de başlayacak maç, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Coach Dusan Ivkovic önerliğinde, Avrupa’da çeyrek final oynayan, ligde normal sezonu 2. sırada tamamlayan ve şampiyonluğun güçlü adayları arasında yer alan Lacivert-Beyazlılar, bu serinin favorisi... Ancak Trabzonspor Medical Park da, bu sezon tarihinin en iyi performansını ortaya koyuyor.

3 maç kazanan finalde

2011’den bu yana, 1. Lig’de mücadele eden ve bu süreçte ilk kez Play-Offlar’a kalan Bordo-Mavilililer, çeyrek finalde, normal sezonu 3. sırada bitiren güçlü rakibi Darüşşafaka Doğuş’u 2-0’la elemeyi başardı. Avrupa Challange Kupası’nda final oynayan Karadeniz ekibini, zorlu bir yarı final serisi bekliyor.

Ancak Trabzon, bu sezon yaptığı ilkleriyle Efes’e de sürpriz yaşatmak adına sonun kadar mücadelesini sürdürecek. 3 galibiyet alanın finale kalacağı seride Efes saha avantajını elinde bulunduruyor. Bu arada iki takım, bugüne kadar ligde 8 kez karşılaştı, tüm maçları Lacivert-Beyazlılar kazandı.

Artılar

Kadro açısından daha takım oyunu oynayan Efes, daha iyi top çevirerek hücum ediyor. Dış şut alternatifi fazla... Cedi, Birkan, Perperoglou bu konuda çok formda. Trabzonspor pota altında Velickovic-Stipanovic ikilisiyle hem ribaunt hem de skor yönünden etkili oluyor. Marshall her iki yönde de destek veriyor Dışardından da Bost, Hardy skora katkı sağlıyor.

Eksiler

Play-Off’ta ilk kez yarı final oynayacak Trabzonspor Medical Park bu seviyelerde Anadolu Efes’e oranla daha tecrübesiz olacak. Ayrıca etkili olduğu pota altında tecrübeli Krstic ve daha hareketli Lasme gibi isimler karşısında Bordo-Mavili uzunların faul problemine girmemesi gerekiyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ